Δια πυρός και σιδήρου η Νίκη, 79-78 τους Ικάρους Τρικάλων (video)

Αγχωμένη, άστοχη αλλά και αυτή που έπρεπε όταν χρειάστηκε ήταν η Νίκη Βόλου απέναντι στους Ίκαρους Τρικάλων, για να πάρει τελικά ένα υπερπολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα δια πυρός και σιδήρου, όπως δείχνει και το τελικό 79-78.

Τάσσος με 26 και Κουτίνας με 21 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους «κυανόλευκους», με τους Τρικαλινούς από την άλλη να βρίσκουν λύσεις χάρη στα τρίποντα.

Σερί αλλά και αστοχία…
Εκμεταλλευόμενοι τον εκνευρισμό των αντιπάλων τους, οι παίκτες της Νίκης Βόλου άρχισαν να χτίζουν μία διαφορά υπέρ τους που έφτασε στο +10 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, δίνοντας ένα σαφές πλεονέκτημα για τους «κυανόλευκους». Σε νεκρό χρόνο μάλιστα ο Κουτίνας κέρδισε το φάουλ και ευστόχησε και στις δύο βολές, ώστε να διαμορφώσει το 24-14 της πρώτης περιόδου και να χαλαρώσει τους συμπαίκτες του ενόψει της συνέχειας.

Ένα σερί 8-0 όμως των Ικάρων στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου (έγινε 15-0 στη συνέχεια…) ψαλίδισε σημαντικά αυτή τη διαφορά με τον Κατσαρέ μάλιστα να είναι ο ιθύνων νους της τρικαλινής αντεπίθεσης, καθώς πέρα από ένα τρίποντο κέρδισε και το αντιαθλητικό φάουλ, για να κάνει το σκορ 24-22 στα 8’30” πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και ένα καλάθι από τον Μακρή στη συνέχεια, για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, ενώ με τρίποντο του Κολότσιου και δίποντο του Μακρή οι Ίκαροι πέρασαν μπροστά με 24-29. Επιθετικά σε εκείνο το σημείο η Νίκη ήταν κακή, ενώ σκόραρε με τον Τάσσο για πρώτη φορά στη δεύτερη περίοδο 6’15” πριν το τέλος (26-29)… Μάλιστα ο Τάσσος μείωσε με τέσσερις συνεχόμενες εύστοχες βολές στη συνέχεια και έφερε και πάλι τη Νίκη μπροστά στο σκορ (30-29), χωρίς να λείπουν τα εκατέρωθεν λάθη επιθετικά.

Ο Τσώλης έδωσε μεγαλύτερες ανάσες (35-29) και με τους Τρικαλινούς να σπάνε ρεκόρ αστοχίας ακόμη και με δεύτερες επιθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το αρνητικό σερί (4’35” χωρίς πόντο), αλλά και η Νίκη δεν έκανε αυτό που θα έπρεπε, για να νιώθει ασφάλεια για τη συνέχεια. 38-34 ήταν το σκορ με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει για την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Εκεί οι Ίκαροι έχασαν δύο βολές με τον Κατσαρέ και μία επίθεση μετά το ριμπάουντ που ακολούθησε, για να έρθει ο Τσώλης με τρίποντο για να διαμορφώσει το 41-34 στο κλείσιμο.

Επικίνδυνη ισορροπία
Με καλάθι του Κρεμμύδα από τους Ίκαρους ξεκίνησε η τρίτη περίοδος για να απαντήσει ο Κουτίνας με δύο εύστοχες βολές. Ο Μακρής συνέχιζε να κάνει ζημιά ωστόσο στους «κυανόλευκους» διατηρώντας τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα, με τη Νίκη να απαντά μόνο με βολές, ενώ το τρίποντο του Κρεμμύδα μείωσε στον έναν και πάλι (45-44, 6’31” πριν το τέλος).

Πάλι ο Τσώλης έδωσε ανάσες στους γηπεδούχους με δύο καλάθια, ενώ το δίποντο του Κουτίνα για το 51-44 ανάγκασε τον Κώστα Σδράκα να καλέσει τάιμ άουτ. Η διαφορά επέστρεψε προσωρινά στο +10 με τρίποντο του Σαριμπαλίδη, ο Κολότσιος απάντησε… δις για τους Ίκαρους (54-50) και η Νίκη πήρε πόντους και πάλι από τη γραμμή των βολών με τον Τάσσο, για να δεχθεί ξανά τρίποντο από τον Κατσαρέ (56-53). Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Κουτίνα έφεραν το +7 για τη Νίκη 40” πριν τη λήξη (60-53), που έμελλε να είναι οι τελευταίοι του δεκαλέπτου.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου οι Ίκαροι έτρεξαν ένα σερί 6-0 με τους Μπαρμπαρούση και Κατσαρέ, για να μειώσουν και πάλι στον έναν πόντο και τη Νίκη να ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί εξαιτίας και της δικής της αστοχίας, αφού και πάλι από τις βολές πήρε ανάσες, αλλά και ένα ξέσπασμα του Κουτίνα απέναντι στα τρίποντα των Τρικαλινών, με τον Βλάχο, που έκανε μεγάλη ζημιά από τα 6.75, να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (66-66), 5’30” πριν το τέλος. Ο συγκεκριμένος παίκτης μάλιστα έδωσε με τρίποντο και το προβάδισμα στους Ίκαρους με 68-69, 4’26” πριν το φινάλε, ενώ απαντούσε πάντα με τον ίδιο τρόπο στα όποια καλάθια σημείωναν οι παίκτες του Γιώργου Κοσμάτου (70-74 στο 37′). Κουτίνας και Τάσσος έφεραν πάλι το παιχνίδι στα ίσα, με τον δεύτερο μάλιστα να δίνει και πάλι προβάδισμα (76-74), για να απαντήσει ο Κατσαρές με δύο εύστοχες βολές.

1’05” πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ο Τάσσος είχε 1/2 βολές, για να ακολουθήσει λάθος των Τρικαλινών στην επαναφορά, αφού έκλεψε ο Καραγεώργος, κέρδισε το φάουλ και είχε με τη σειρά του 2/2 από τη γραμμή (79-76). Ο Μακρής έκανε το 79-78 στα 36” πριν τη λήξη του αγώνα, ο Σαριμπαλίδης αστόχησε στη συνέχεια, για να χάσει όμως και ο Κατσαρές την μπάλα κι αυτό το σκορ έμεινε μέχρι την τελευταία κόρνα της γραμματείας.

Tα δεκάλεπτα: 24-14, 41-34, 60-53, 79-78

Νίκη Βόλου (Κοσμάτος): Βερτζάγιας1, Καραγεώργος 5 (1), Σιμάκης 4, Ακούνια-Ρόχας, Κουτίνας 21, Τσώλης 12 (1), Τάσσος 26, Δελεντζές, Σταυροθεόδωρος, Σσαριμπαλίδης 10 (2), Αναγνωστίδης.

Ίκαροι Τρικάλων (Σδράκας): Μέξης 1, Μπαρμπαρούσης 3, Φρυδάς, Βλάχος 17 (1), Κολότσιος 9 (3), Κρεμμύδας 7 (2), Κατσαρές 18 (3), Τζορμπατζάκης, Ραμμίδης, Γεωργόπουλος 4, Μπάρδας 3, Μακρής 16 (1).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.