Διαγόρας Στεφανοβικείου: Ο δρόμος προς την κορυφή της Γ Εθνικής

Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου έκανε μια ονειρική πορεία, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και προφέροντας άφθονο θέαμα στον 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Το «Magnesiasports» σας παρουσιάζει την πορεία της ομάδας από την αρχή έως και την πρώτη θέση.

Ήταν η πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου, όταν και ο Διαγόρας πέτυχε το διπλό στα Ψαχνά με 1-3 απέναντι στον τοπικό Ηρακλή. Μια άνετη νίκη απέναντι σε ένα από τα φαβορί της κατηγορίας, που έμελλε να πάνε χέρι χέρι ως το φινάλε. Ακολούθησε μια εβδομάδα μετά το πρώτο τοπικό ντέρμπι, στο Στεφανοβίκειο απέναντι στον ΓΣ Αλμυρού. Η ομάδα του Στέλιου Αρσένου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, παίρνοντας καθαρή νίκη με 2-0.

Επόμενο «θύμα» των «ασπρόμαυρων» ήταν ο Οπούντιος Μαρτίνου, που πρόλαβαν να τον αντιμετωπίσουν εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς ως γνωστόν η ομάδα της Φθιώτιδας αποχώρησε μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο Διαγόρας με συνοπτικές διαδικασίες πήρε τη νίκη στο Μαρτίνο με σκορ 0-3, έκανε το τρία στα τρία και έδειξε σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες ότι το μάτι του… γυάλιζε.

Μια πρώτη κακή παρένθεση ήταν η εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στη Νέα Αρτάκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς αλλά δεν κλείδωσαν το ματς με αποτέλεσμα ο σύλλογος τςη Χαλκίδας να αποσπάσει την ισοπαλία με 1-1. Ναι μεν διατηρήθηκε στην πρώτη θέση αλλά η διαφορά είχε μειωθεί.

Το νέο lock down δεν επηρέασε τόσο τον Διαγόρα
Στις αρχές Νοεμβρίου τόσο ο σύλλογος του Στεφανοβικείου όσο και οι υπόλοιπες ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες με τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έβαλε λουκέτο μέχρι νεοτέρας. Η επανεκκίνηση ήρθε πέντε μήνες μετά και με το πρωτάθλημα να διεξάγεται σε ένα γύρο.

Η επιστροφή της ομάδας του Στέλιου Αρσένου στην δράση ήταν θετική. Σα να μην είχε περάσει μια μέρα, η ημερομηνία πλέον ήταν 11 Απριλίου και ο Διαγόρας επιβλήθηκε με 2-0 της Δήμητρας Ευξεινούπολης και παρέμενε αήττητος στην κορυφή. Η πρώτη ήττα ήρθε στην Θήβα απένατι στην… πλούσια, για Γ κατηγορία, ομάδα του ΑΟ Υπάτου. Οι φιλοξενούμενοι λύγισαν με 1-0 βάζοντας έτσι φωτιά στην κορυφή με Ηρακλή Ψανών, Αμβρυσσέα και ΑΟ Υπάτου να είναι όλες κοντά κοντά στα πάνω διαζώματα της βαθμολογίας.

Μπορεί ο Διαγόρας να είχε την τύχη να έχει όλα τα τοπικά ντέρμπι εντός έδρας, αυτό όμως δεν αναιρεί την πολύ σπουδαία επιτυχία να τα κερδίσει και τα τρία. Απέναντι στον Θησέα, λοιπόν, αν και βρέθηκε πίσω στο πρώτο μέρος, κατάφερε να πετύχει την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και να φύγει νικητής με 2-1. Μια νίκη οξυγόνο για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το επόμενο στραβοπάτημα ήρθε στο Δίστομο. Ο Αμβρυσσέας έδειξε και αυτός καλά στοιχεία στο πρωτάθλημα και κατάφερε να νικήσει την «καλοκουρδισμένη μηχανή» του Στέλιου Αρσένου με σκορ 1-0. Η διακοπή είχε παίξει και αυτή τον ρόλο της στο να μην υπάρχει ρυθμός και καλή φυσική κατάσταση. Παρόλα αυτά οι «ασπρόμαυροι» ήταν μέσα στον στόχο της πρωτιάς με το δύο στα δύο αλλά και με άλλους συνδυασμούς.

Μια αγωνιστική πριν το τέλος και υπήρχε δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι για το συγκρότημα του Στεφανοβικείου. Όμως, το εμπόδιο του Φωκικού αποδείχθηκε εύκολο με τον Διαγόρα να περνά με το άνετο 0-4 και να βρίσκεται αγκαλιά με την κορυφή, από την στιγμή που ο Θησέας υπέταξε τον Ηρακλή με 3-1 στην Αγριά.

Με προίκα το +2 ο Διαγόρας πήγαινε στην Αταλάντη που και αυτή δεν ήταν αδιάφορη γιατί έπαιζε την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Ηρακλής Ψαχνών νίκησε εύκολα με 4-1 τον Αμβρυσσέα αλλά σε πιθανή ισοβαθμία με τον Διαγόρα, υπερτερούσε η ομάδα της Μαγνησίας. Η Αταλάντη μπορεί να μετέτρεψε το 1-3 σε 3-3 αλλά ήταν μια «γλυκιά» ισοπαλία και για τους δύο μονομάχους μιας και Ο Διαγόρας ήρθε πρώτος και η Αταλάντη ανανέωσε την παρουσία της στην Γ εθνική και για τη νέα χρονιά.

Και κάπου εδώ αρχίζει… ο εφιάλτης
Τα πανηγύρια δεν είχαν κοπάσει καλά καλά και ο Διαγόρας έπρεπε να ριχθεί στη μάχη των μπαράζ ανόδου για την Β Εθνική(!). Όμως, όχι μόνο δεν κατάφερε να ακολουθήσει την πρώτη δυάδα αλλά τερμάτισε τελευταίος και χωρίς βαθμό, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες από Ορφέα Ξάνθης (2-0), Ποσειδώνα Μηχανιώνας (1-2), Αχέροντα Καναλακίου (4-0) και Αναγέννηση Καρδίτσας (1-2). Σίγουρα η ομάδα του Στέλιου Αρσένου άξιζε κάτι καλύτερο και σίγουρα μπορούσε να πάρει έστω δύο βαθμούς αν δεν δεχόνταν αργά γκολ από τον Ποσειδώνα και την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Σίγουρα η σεζόν ήταν πετυχημένη και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα σε παίκτες και προπονητή για την εικόνα στα πλέι οφ. Σύσσωμη η ομάδα γιόρτασε πριν την σέντρα με την Αναγέννηση Καρδίτσας το τρόπαιο του πρωταθλητή της Γ Εθνικής, που αν και αδιάφορο το ματς μετατράπηκε σε φιέστα τίτλου.

Τα… χαμόγελα όμως κόπηκαν απότομα, μια εβδομάδα μετά. Η πρόθεση του προέδρου, Σάκη Πρασσά, ήταν να συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας, όμως δεν υπήρξε συμφωνία με το υπόλοιπο ΔΣ και έτσι μοιραία η ομάδα έμεινε ακέφαλη. Πλέον, όλοι τρέχουν για το μη χείρον βέλτιστον μήπως βρεθεί ένα σχήμα ανθρώπων που θα κάνουν μπροστά και η ομάδα να παίξει έστω στην Α ΕΠΣΘ, μιας και η συμμετοχή της στη νέα Γ Εθνική φαντάζει σχεδόν απίθανο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.