Διαγόρας Στεφανοβικείου: Περιμένοντας τον Ποσειδώνα…

Η αποβολή του Γιάννη Κυρίτση
Μετά τους χαμένους βαθμούς στην Ξάνθη

Μπορεί το τελικό 2-0 να δικαιώνει τον Ορφέα Ξάνθης, αλλά σίγουρα ο Διαγόρας Στεφανοβικείου μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο, αν συνέχιζε να έχει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική των μπαράζ στη Γ’ Εθνική, την εμφάνιση που έκανε στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Στέλιου Αρσένου μπορούσαν μάλιστα να έχουν προηγηθεί στο σκορ, όντας απειλητικοί για την αντίπαλη εστία, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έδειξε και κάτι το ιδιαίτερο, παρά το ότι τελικά πήρε τη νίκη. Ωστόσο αυτήν τη νίκη την πήρε απέναντι σε 10 παίκτες, αφού η αποβολή του Γιάννη Κυρίτση με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 34’ της αναμέτρησης ήταν καθοριστική.

Βέβαια, αν παρατηρήσει κανείς το βίντεο του αγώνα, ο Κυρίτσης δεν φαίνεται να κάνει τέτοιο φάουλ που να δικαιολογεί κίτρινη κάρτα, ωστόσο μετά το τέλος της αναμέτρησης μέλη του Διαγόρα υπέθεταν ότι ο διαιτητής Κατοίκος θέλησε να τιμωρήσει την πρόθεση, καθώς λίγα λεπτά πριν ο παίκτης της ομάδας του Στεφανοβικείου, είχε αψιμαχία με τον αντίπαλό του, κάτι που είχε φέρει και την πρώτη κίτρινη.

Από εκεί και πέρα ο Ορφέας Ξάνθης πήρε μέτρα στο γήπεδο, και ανέπτυξε πρωτοβουλίες, αν και πάλι δεν φαινόταν να πείθει. Ένα λάθος στην άμυνα ωστόσο ήταν αρκετό για να κάνουν οι γηπεδούχοι το 1-0 στο 43’, με τον Αποστολίδη να μην μπορεί να σταματήσει το σουτ του Νίκου Μελισσόπουλου. Μετά ήρθε και το 2-0  με τον Χαλήλ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Διαγόρα και να περνάει και τον Αποστολίδη, και συγκεκριμένα στο 68’ με τον Διαγόρα να είναι εμφανώς επηρεασμένος από το αριθμητικό μειονέκτημα.

Πλέον, ο Διαγόρας δεν έχει χρόνο για χάσιμο, και επιστρέφει την ερχόμενη Κυριακή στην έδρα του, υποδεχόμενος τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, για την 3η αγωνιστική των μπαράζ. Η ομάδα του Νομού Θεσσαλονίκης έχει μεν ποιοτικό υλικό, αλλά έως τώρα στη διαδικασία των μπαράζ έχει μόλις έναν βαθμό, αφού ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι από τον Αχέροντα Καναλακίου, ενώ αν και προηγήθηκε απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας τελικά ισοφαρίστηκε στο 90’.  Οπότε, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι αν ο Διαγόρας παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί, έχει τη δυνατότητα να πάρει το θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή.

Βασική απουσία βέβαια θα είναι αυτή του Γιάννη Κυρίτση, μετά την αποβολή του στην Ξάνθη, οπότε ο Στέλιος Αρσένος θα κληθεί να καλύψει το κενό του Λαρισαίου ποδοσφαιριστή, που είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της φετινής επιτυχίας της ομάδας του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.