Διακρίσεις για τον ΣΔΥΒ και στον Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος»

Μεγάλες στιγμές εκτυλίχθηκαν την Κυριακή (1/4) για τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του στη Θεσσαλονίκη και τον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». 20.000 δρομείς από όλον τον κόσμο έτρεξαν στους αγώνες της διοργάνωσης.

Ανάμεσά τους και 19 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, με συνέπεια ο σύλλογος να δίνει ανελλιπώς το παρών στον αγώνα από τότε που ξεκίνησε, το 2006. Πολύ καλοί ήταν μάλιστα οι χρόνοι που πέτυχαν πολλοί δρομείς του ΣΔΥΒ.

Ο Σπαρταθλητής Κώστας Λαζαρίδης τερμάτισε σε 3.08.42, ο Κώστας Μπράτσος σε 3.22.37 και ο Νίκος Μόσιος σε 3.32.26, καταρρίπτοντας κατά 31 λεπτά το ατομικό του ρεκόρ. Κατά 42 λεπτά βελτίωσε την επίδοσή της η Αλεξία Τζήμου. Ο Θωμάς Μαλιαχόβας με επιτυχία έτρεξε τον πρώτο του μαραθώνιο, ενώ 46 Μαραθωνίους σε δεκαετίες πορείας έφτασε ο Γιώργος Γκαβαρδίνας. Δεκάδες Μαραθωνίους έχει συμπληρώσει επίσης η Βάσω Τασιώνη. Τα 42.195 μέτρα έτρεξαν επίσης οι Σάκης Κράβαρης, Ηλίας Μακρυγιάννης συνεχίζοντας το δικό τους σερί, ενώ ο γιος του Γιάννος έτρεξε στον Παιδικό Αγώνα.

Έξι δρομείς του ΣΔΥΒ μετείχαν στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και τρεις στα 5 χιλιόμετρα (μία διπλή συμμετοχή). Η αποστολή μάλιστα συναντήθηκε με τη κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου, αθλήτρια με αθέατη αναπηρία από την Κύπρο, που θα τιμήσει και φέτος με τη συμμετοχή της τον Ημιμαραθώνιο Βόλου στις 21 του μήνα.

Αναλυτικά η παρουσία του ΣΔΥ Βόλου:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Κώστας Λαζαρίδης
Κώστας Μπράτσος
Νίκος Μόσιος
Θωμάς Μαλιαχόβας
Σάκης Κράβαρης
Ηλίας Μακρυγιάννης
Γιώργος Γκαβαρδίνας
Αλεξία Τζήμου
Βάσω Τασιώνη

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Κώστας Παλάντζας
Ηλίας Πατσαρούχας
Γιώργος Αλμπανούδης
Κώστας Τακόπουλος
Χαράλαμπος Γιώτας
Θεοδόσης Μπαντίδος

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Κώστας Παλάντζας

Βασίλης Τουμπουσίδης
Μαρία Κανάκη

Παιδικός Αγώνας
Γιάννος Μακρυγιάννης
συνοδός Αγγέλα Αντωνίου

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις συνέχισε για 3η συνεχόμενη βδομάδα ο Αχιλλέας Γιαννούλας. Ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου τερμάτισε στη 2η θέση στη γενική κατάταξη στον Ημιμαραθώνιο που έγινε την Κυριακή (1/4) παράλληλα με τον Μαραθώνιο Ολυμπίας.

Τον πρώτο της αγώνα στο 2018 έτρεξε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Κατερίνα Καραντζιά και μάλιστα με επιτυχία, καθώς τερμάτισε 3η στην κατηγορία της στα 5 χιλιόμετρα του Kallithea Run, που έγινε την Κυριακή. 1.136 δρομείς έτρεξαν στον αγώνα, 2.000 συνολικά, ενώ επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης ήταν η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Gabriela Szabo.

Στον 5ο Ορεινό Αγώνα Γερανείων έτρεξε επίσης την Κυριακή (1/4) η Μάρθα Ξηροφώτου. Ο αγώνας είναι απόστασης 22 χιλιομέτρων και γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου Κορινθίας.

Στην τελική ευθεία για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου-25ο Δρόμο Υγείας

Στις 21 Απριλίου θα γίνει το γεγονός της χρονιάς για τον Βόλο. Ο 4ος Ημιμαραθώνιος Βόλου μαζί με τον παράλληλο 25ο Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων και τον Παιδικό Αγώνα θα φέρουν χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες στην πόλη από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.

Η διοργάνωση ανακοίνωσε τη σημαντική βοήθεια που θα παρέχει στους δρομείς με τους «λαγούς» (pace makers), οι οποίοι θα βοηθήσουν τους δρομείς που θα επιδιώξουν ένα συγκεκριμένο χρόνο ή το ατομικό τους ρεκόρ στον αγώνα.

Οι χρόνοι που ορίστηκαν για τους «λαγούς» είναι οι 1.30, 1.40, 1.50, 2.00 και οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου που θ’ αναλάβουν τη βοήθεια αυτή είναι οι Ζήσης Τσουρέλης, Ορέστης Πατρώνης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Οι παροχές που προσφέρει η διοργάνωση στους αγωνιζόμενους χαρακτηρίζονται ως από τις πλέον άρτιες για οποιονδήποτε αγώνα σε όλη την Ελλάδα.

Οι εγγραφές λήγουν τη Δευτέρα 16 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την κάνουν στο σάιτ του αγώνα voloshalfmarathon.gr ή στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160.
Εθελοντισμός

Για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς, όπως είναι ο Ημιμαραθώνιος Βόλου, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τις αρχές και τους εθελοντές. Τις υπηρεσίες τους προσφέρουν κάθε χρόνο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Τροχαία Βόλου, το Λιμενικό Σώμα Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, το ΕΚΑΒ και δεκάδες μεμονωμένοι εθελοντές.

Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους μας, βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης και ενισχύοντας τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη. Δεκάδες ήδη έχουν γραφτεί, για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται στις 21 Απριλίου 2018 στον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Σπύρο Τρύφωνος, κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523, για να τους ανατεθεί το πόστο, από το οποίο θα προσφέρουν.

Η διοργάνωση σε όλα τα δελτία Τύπου πριν και μετά τον αγώνα ευχαριστεί τους εθελοντές, τους προσφέρει επίσης αναμνηστικά για τη βοήθειά τους, ενώ βραβεύει κάθε ομάδα που συμβάλει στη διεξαγωγή του αγώνα.
Αναμνηστικό t-shirt θα λάβουν όλοι οι εθελοντές, το οποίο θα είναι αποκλειστικά φτιαγμένο γι’ αυτούς και το προσφέρει η ΕΨΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.