Δίκαιη η κατανομή των χρημάτων για τον Β. Μαρινάκη-Διαφώνησε κατηγορηματικά η ΑΕΚ

Χωρίς απόφαση, αφού λόγω της αρνητικής ψήφου της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ομοφωνία, ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, που είχε ως αντικείμενο την επίσημη τοποθέτηση του συνεταιρισμού, σε σχέση με την κατανομή των ποσών ενίσχυσης του Αθλητισμού εκ της φορολόγησης των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε ότι η κατανομή που συμφωνήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι «δικαιότατη» και θα αποφέρει 1,5 εκατ. ευρώ σε κάθε ομάδα της Super League. Παράλληλα, όμως, ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Ολυμπιακός άφησε αιχμές εναντίον άλλων ομάδων, λέγοντας ότι «… δεν μπορεί να πηγαίνουμε ως Super League να παίρνουμε τελικά αυτό που θεωρούμε σωστό και τα μέσα που έχουν ή επηρεάζουν τα μέλη του συνεταιρισμού να κάνουν επιθέσεις για τη διανομή των χρημάτων».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε (δεν παραστάθηκε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος), όλοι οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, ψήφισαν υπέρ της πρότασης του προέδρου της Super League, εκτός της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία όπως προαναφέρθηκε την καταψήφισε.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Super League έθεσε προς ψήφιση δύο θέματα: την έγκριση του ποσού του 1,5 εκ για κάθε ΠΑΕ της Super League και τη δήλωση της Super League 1 ότι δικαίως παίρνουν οι ΠΑΕ της Super League 2 από 66.000 ευρώ! Η ΠΑΕ ΑΕΚ αρνήθηκε κατηγορηματικά. Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Κόσμας το δήλωσε κατηγορηματικά και ζήτησε από την προεδρία της Λίγκας να αποσύρει το δεύτερο θέμα που -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΑΕΚ- είχε σκοπό να παγιδεύσει όλη την Λίγκα για να φανεί ότι επικροτεί τον Λ. Αυγενάκη. Αυτό δεν έγινε και ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως εφόσον δεν υπάρχει ομοφωνία και στα δύο θέματα, σταματάει την διαδικασία για το 1,5 εκατομμύριο σε κάθε ΠΑΕ και δίνει τέλος στη συνεδρίαση!

Οι «κιτρινόμαυροι» υποστηρίζουν ότι «δεν ήταν ποτέ φυσικά δυνατόν η ΑΕΚ να δεχθεί αυτού του είδους την πίεση και να εμφανιστεί να δικαιώνει τον συγκεκριμένο υφυπουργό Αθλητισμού, σε βάρος 30 ΠΑΕ της Super League 2. Την ευθύνη για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης την έχει φυσικά η προεδρία της Λίγκας που προσπάθησε να μετατρέψει την διαδικασία σε παροχή απόλυτης κάλυψης στον Λευτέρη Αυγενάκη». Όπως τόνισε και ο κ. Κοσμάς το τελικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο σύνολο του θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.