Παρά τη σπουδαία εμφάνιση της Αγαγιώτου ήττα για την Εθνική Κωφών από την Τουρκία

Η Αγαγιώτου στα δεξιά μαρκάρεται από αντίπαλή της στο σημερινό παιχνίδι

Την τρίτη της ήττα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών, που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας, γνώρισε σήμερα Τρίτη (25/6) η Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών από την Τουρκία με 49-41, σε αγώνα για τα playoff, που θα την οδηγούσαν στην 4άδα της διοργάνωσης. Έτσι, πλέον θα διεκδικήσει την 5η θέση σε αγώνα κατάταξης.

Η αστοχία των δύο ομάδων είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον αγώνα, κάτι που φαίνεται και από το χαμηλό σκορ. Πέντε παίκτριες σκόραραν για την Εθνική ομάδα, η οποία είχε συνολικά 3 τρίποντα σε 29 προσπάθειες και αυτό ήταν που της στοίχισε, απέναντι σε μια Τουρκία που επίσης δεν ήταν εύστοχη στα σουτ τριών πόντων καθώς είχε 5/22, αλλά ήταν πιο εύστοχη στις βολές.

Η αρχηγός Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη σημείωσε για ακόμη ένα παιχνίδι διψήφιο αριθμό πόντων (19) και την ακολούθησε η Βολιώτισσα Λαμπρινή Αγαγιώτου με 17, που πέτυχε όλα τα τρίποντα της Εθνικής και έκανε επίσης μία σπουδαία εμφάνιση.

Όλα κρίθηκαν στο τέλος που οι Τουρκάλες μετέτρεψαν το εύθραυστο 43-41 στο τελικό 49-41, ενώ μετά το ισόπαλο 32-32 στο 30′ οι νικήτριες έκαναν επιμέρους σκορ 17-9 στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 27-19,32-32, 49-41

Εθνική Ελλάδος (Φρόσω Δρακάκη): Χρυσάνθη Χαϊνά, Χρυσούλα Σιαπλαούρα, Ευαγγελία Σαρακατσάνη 3 (1/3), Γεωργία Τσαρουχα, Λαμπρινή Αγαγιώτου 17 (3), Σταυρούλα Κοτσιρέα, Χρυσάνθη Βεράνη, Πετρούλα Τογα 4, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη 19, Στεφανία Πατέρα 1, Κωνσταντίνα Μπάλκογλου.

Φρόσω Δρακάκη: «Όλοι εδώ δίνουμε την ψυχή μας»

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Φρόσω Δρακάκη μίλησε στη ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ για τα τρία ματς: «Χάσαμε στις λεπτομέρειες τα παιχνίδια. Η προσπάθεια των κοριτσιών είναι πραγματικά συγκινητική, όμως συμβαίνουν αυτά, στον αθλητισμό. Γίνεται τεράστια προσπάθεια και αυτό κρατάμε. Όλοι εδώ δίνουμε την ψυχή μας».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.