Δορυφορική υποστήριξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με την τεχνολογία σύμμαχο, οι ιθύνοντες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο σχεδιάζουν να διοργανώσουν το προσεχές καλοκαίρι Αγώνες βγαλμένους από το μέλλον. Χθες, η επιτροπή «Τόκιο 2020» ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του δορυφόρου «G – Satellite Go to Space», ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη τον Απρίλιο του 2020 με στόχο την προβολή της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

«Επιβάτες» του δορυφόρου θα είναι τα διάσημα ρομπότ επιστημονικής φαντασίας Γκούνταμ και Ζακού, τα οποία κατασκευάστηκαν σε μινιατούρες προκειμένου να χωράνε στον δορυφόρο και από ειδικό υλικό για να αντέξουν στην πίεση, ενώ στα μάτια τους εναλλάσσονται οι πέντε χρωματιστοί κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην αρχή τα ρομπότ θα στέλνουν μηνύματα μόνο στα ιαπωνικά, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ιστοσελίδα με 3D εικόνες και κείμενο στα ιαπωνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Τον Ιούλιο του 2020 θα υπάρχει εκπομπή μηνυμάτων για την υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων και των αθλητών, τα οποία θα μεταδίδονται μέσα από τα κανάλια των κοινωνικών δικτύων. Θα είναι η πρώτη φορά που ένας δορυφόρος θα υποστηρίξει μια ολυμπιακή διοργάνωση, ενώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρόγραμμα δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια στιγμή, διεθνής εργατικός σύλλογος ζήτησε από τη ΔΟΕ και από τον πρόεδρό της Τόμας Μπαχ να επεμβαίνει προκειμένου να αντιμετωπίζονται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την επιστολή, ήδη έχουν σκοτωθεί σε εργοτάξια τρεις εργάτες και οι εκπρόσωποι του συλλόγου εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς αναμένεται να υπάρξουν πιέσεις για τη γρήγορη ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.