Με σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες, πρωτιές και δυναμικές παρουσίες σε διοργανώσεις εντός και εκτός έδρας συνεχίζεται η φθινοπωρινή αγωνιστική περίοδος για τους αθλητές του Ιππικού Ομίλου Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ., οι οποίοι εκπροσωπούν επάξια τον Βόλο στις ιππικές διοργανώσεις.
Ένα ιδιαίτερα γεμάτο και επιτυχημένο φθινόπωρο διανύουν οι αθλητές του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ., με το αγωνιστικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις, αξιόλογες ατομικές επιδόσεις και πολλές θέσεις στο βάθρο. Από τους Βαλκανικούς Αγώνες στο Βελιγράδι μέχρι τις διοργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας, οι αθλητές του ομίλου αποδεικνύουν έμπρακτα τη συστηματική δουλειά και την αγωνιστική τους εξέλιξη.
Η αυλαία της φθινοπωρινής σεζόν άνοιξε στις 17-19 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της Βολιώτισσας αθλήτριας Εβελίνας Σαρούκου στους Βαλκανικούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι της Σερβίας. Η νεαρή αμαζόνα αγωνίστηκε στις κατηγορίες Α3 και Α4 παίδων, αποσπώντας καλές βαθμολογίες και εκπροσωπώντας επάξια την πόλη του Βόλου σε διεθνές επίπεδο.
Με επιτυχία διοργανώθηκε το Τουρνουά
Ανάπτυξης Περιφερειών 2026 στον Βόλο
Στις 26-27 Σεπτεμβρίου, ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. ανέλαβε τη διοργάνωση του Τουρνουά Ανάπτυξης Περιφερειών 2026 στις εγκαταστάσεις του, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν αθλητές του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. και των άλλων δύο ιππικών ομίλων του Βόλου, οι οποίοι αναμετρήθηκαν με αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Καβάλα, η Καλαμάτα, το Κιλκίς, η Κρήτη, η Ρόδος και οι Σέρρες. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε ενιαία κατάταξη, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο του τουρνουά πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εξετάσεις για την απόκτηση άδειας αθλητή, με έξι αθλητές του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. να πετυχαίνουν τον στόχο τους. Συγκεκριμένα, στην Ιππική Δεξιοτεχνία επιτυχούσες και επιτυχόντες ήταν οι Σίσσυ Γώγου, Θάλια Θεοδώρου και Τριαντάφυλλος Τοπάλης, ενώ στην Υπερπήδηση Εμποδίων οι Νεφέλη Αρβανίτη, Μιχαήλ Κορώνης και Αντρέας Κυπαρίσσης.
Οι επιδόσεις των αθλητών του ομίλου ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και στα δύο αγωνίσματα.
Στην Ιππική Δεξιοτεχνία ξεχώρισαν οι ακόλουθες διακρίσεις:
Α1 Μικτή: 1η θέση η Θάλεια Καρταπάνη με τη Mary, 2η θέση η Νεφέλη Αρβανίτη με τη Marine και 3η θέση η Βασιλική Τσιαμήτα με τη Mary.
Α3 Παίδων: 2η θέση η Νεφέλη Μάνη με τον Rebellis, 3η θέση η Εβελίνα Σαρούκου με τον Reportero και 4η θέση η Χριστίνα Κατσικούδη με τη Zemira.
Α3 Ενηλίκων: 1η θέση η Αναστασία Παπαδοπούλου με τον Copper.
Α4 Παίδων: 1η θέση η Νεφέλη Μάνη με τον Marvel και 3η θέση η Εβελίνα Σαρούκου με τον Reportero.
Α5 Παίδων: 1η θέση η Νεφέλη Μάνη με τον Marvel.
Α6 Ενηλίκων: 1η θέση η Δανάη Παπαθεολόγου με τη Folie, 2η θέση η Αναστασία Παπαδοπούλου με τον Copper και 3η θέση η Αθανασία Μάτσου με τον Fresco.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. διατηρεί την πρώτη θέση στην ομαδική κατάταξη της κατηγορίας Α6, έναντι των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας.
Στην Υπερπήδηση Εμποδίων, άπταιστες διαδρομές στην κατηγορία των 0,60 μ. πραγματοποίησαν οι Αντρέας Κυπαρίσσης με τον Smarty, Αθανασία Μάτσου με τον Calleessi, Μιχαήλ Κορώνης με την Qualinka και Θάλεια Καρταπάνη με τη Mary.
Στην κατηγορία των 0,80 μ., την 1η θέση κατέκτησε η Αναστασία Παπαδοπούλου με τον Copper και τη 2η η Νεφέλη Μάνη με τον Rebellis. Στην κατηγορία του 1 μ., η Αναστασία Παπαδοπούλου κατέλαβε τη 2η θέση και η Νεφέλη Μάνη την 3η.
Συνεχείς διακρίσεις στη Θεσσαλονίκη για την ομάδα της Δεξιοτεχνίας
Το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε στις 17-18 Οκτωβρίου, με την ομάδα #dressagecrew του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. να ταξιδεύει στο Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Θεσσαλονίκης, έχοντας στη σύνθεσή της επτά άλογα.
Το ενδιαφέρον στράφηκε ιδιαίτερα στις δύο νεαρές Βολιώτισσες αμαζόνες, Νεφέλη Μάνη και Εβελίνα Σαρούκου, οι οποίες πρωταγωνίστησαν στις κατηγορίες παίδων, διεκδικώντας και κατακτώντας τις πρώτες θέσεις σε διαδοχικές συμμετοχές.
Η Νεφέλη Μάνη κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Α3 παίδων του Σαββάτου, καθώς και στις κατηγορίες Α4 και Α5 παίδων της Κυριακής, ενώ κατέλαβε τη 2η θέση στην Α4 του Σαββάτου.
Αντίστοιχα, η Εβελίνα Σαρούκου κατέκτησε την 1η θέση στην Α4 παίδων του Σαββάτου (17/10) και στην Α3 παίδων της Κυριακής (18/10), ενώ σημείωσε δύο ακόμη εξαιρετικές επιδόσεις, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στην Α3 του Σαββάτου και στην Α4 της Κυριακής.
Η παρουσία των δύο νεαρών αθλητριών αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία για τον βολιώτικο αθλητισμό, καθώς οι δύο αμαζόνες καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν σε αγώνες της Βόρειας Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας το ταλέντο και τη συνεχή αγωνιστική τους πρόοδο.
Αξιόλογη ήταν και η παρθενική εκτός έδρας εμφάνιση της Θάλιας Θεοδώρου, η οποία με τον ίππο Veneur κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία Α1.
Στις κατηγορίες ενηλίκων, η Αναστασία Παπαδοπούλου με τον Copper κατέκτησε τη 2η θέση στην Α3 και τις δύο ημέρες, ενώ στην κατηγορία Β7, στην οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά, κατέλαβε την 5η θέση.
Η Αθηνά Λιαποπούλου με τον ίππο Deseo κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Α6 του Σαββάτου (17/10) και τη 2η θέση στην αντίστοιχη κατηγορία της Κυριακής (18/10).
Στην κατηγορία Β7, η Δανάη Παπαθεολόγου κατέλαβε τη 2η θέση και η Αθανασία Μάτσου την 4η το Σάββατο (17/10). Την Κυριακή οι δύο αθλήτριες αντέστρεψαν τις θέσεις τους, με την Αθανασία να κατακτά την 3η θέση και τη Δανάη την 4η.
Στην κατηγορία Β9, η Αθανασία Μάτσου κατέλαβε τη 2η θέση το Σάββατο (17/10) και την 3η την Κυριακή (18/10), ενώ η Δανάη Παπαθεολόγου ολοκλήρωσε την κυριακάτικη συμμετοχή της με την 4η θέση, πραγματοποιώντας μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή.
Νέα διάκριση στους 3ους Παμβορειοελλαδικούς Αγώνες
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. συνεχίστηκαν στις 24-25 Οκτωβρίου, στους 3ους Παμβορειοελλαδικούς Αγώνες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν δύο αθλητές της ομάδας #ipotisteam #jumpingsquad, με σημαντικές επιδόσεις στην Υπερπήδηση Εμποδίων.
Ο Βασίλης Αναστασιάδης με τον ίππο Luna ολοκλήρωσε άπταιστα τη διαδρομή του στην κατηγορία των 0,80 μ., ενώ στην κατηγορία των 0,90 μ. κατέλαβε την 6η θέση.
Καλή ήταν και η παρουσία της Νεφέλης Μάνη, η οποία με τον Rebellis κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία του 1 μ. παίδων.
Με το βλέμμα στους Πανελλήνιους Αγώνες του Δεκεμβρίου
Η αγωνιστική δράση για τις ομάδες του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς οι αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις όλα τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου.
Με βασικό στόχο τη συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Ιππασίας, που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο και θα σηματοδοτήσουν την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, οι αθλητές προετοιμάζονται για την τελική ευθεία της σεζόν.
Οι συνεχείς επιτυχίες, η παρουσία νέων αθλητών στο αγωνιστικό προσκήνιο και η σταθερή εκπροσώπηση του Βόλου σε σημαντικές διοργανώσεις επιβεβαιώνουν τη δυναμική του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. και αναδεικνύουν τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται από αθλητές, προπονητές και ανθρώπους του ομίλου.
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις επόμενες αγωνιστικές αναμετρήσεις, με τις προσδοκίες να είναι υψηλές και τις επιτυχίες να προμηνύουν μια ιδιαίτερα δυνατή ολοκλήρωση της χρονιάς.




















