Δύο ασημένια και δύο χάλκινα για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό κωπηλασίας Κ23

Τα διαπιστευτήρια της σε μια ακόμη διεθνή διοργάνωση κατέθεσε η ελληνική κωπηλασία, φτάνοντας στην κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων, δύο ασημένιων και δύο χάλκινων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Κρέφελντ της Γερμανίας.

Εκτός των τεσσάρων μεταλλίων τα δέκα ελληνικά πληρώματα είχαν συνολικά συμμετοχή σε επτά Α τελικούς και τρεις Β, ενώ η Ελλάδα κατέλαβε την 9η θέση στο πίνακα των μεταλλίων ανάμεσα σε 22 ώρες.

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω καταιγίδας στο διπλό των ανδρών οι Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου κατάφεραν να επαναλάβουν την επιτυχία του Παγκοσμίου Εφήβων στις αρχές Αυγούστου στο Παρίσι και να κατακτήσουν και πάλι τη 2η θέση αλλά και το ασημένιο μετάλλιο.

Το ελληνικό δίδυμο, αν και ξεκίνησε από την 5η θέση, ανέβηκε στη 2η θέση στα μισά της κούρσας, ήταν 2ο στα 1500μ. και έχασε για λίγα εκατοστά το χρυσό, τερματίζοντας σε 6:20.63 με τη Γερμανία να κερδίζει τη πρώτη θέση σε 6:19.09 ενώ το χάλκινο πήγε στο Βέλγιο με 6:21.75

Ασημένιες πρωταθλήτριες Ευρώπης αναδείχθηκαν στο διπλό σκιφ ελ. βαρών και οι Σωτηρία Άνγκου-Γαβριέλα Λιόλιου, που πήραν τη 2η θέση στο τελικό του αγωνίσματός τους με χρόνο 7:33.40 πίσω από την Ιταλία. Ήταν το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο για τη Λιόλιου μέσα στον ίδιο μήνα αφού είχε κατακτήσει (μαζί με τη Βολιώτισσα Σοφία Δαλίδου) τη 2η θέση στο τελικό του διπλού στο Παγκόσμιο Εφήβων στο Παρίσι

Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσε στο στήθος ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης στο τελικό του σκιφ Ανδρών. Ο Έλληνας πρωταθλητή,ς αν και ξεκίνησε από την 5η θέση τον τελικό, ανέβασε την απόδοσή του λίγο πριν το πρώτο χιλιάρι και στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε στην 3η θέση όπου και τερμάτισε σε 7:18.13 με πρώτο τον Τούρκο Μουτλού (7:10.62) και δεύτερο τον Πολωνό Λίτκα (7:15.29). Ήταν το 2ο μετάλλιο του Μακρυγιάννη μετά το ασημένιο που κατέκτησε στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων στο Παρίσι πριν λίγες μέρες.

Το τελευταίο  χρονικά, μετάλλιο του Ευρωπαϊκού ήρθε από τα κορίτσια του διπλού τις Νεφέλη Ντάρα-Ιωάννα Ασβεστά, που κράτησαν με νύχια και με δόντια τη 3η θέση στο τελικό φτάνοντας τα τέσσερα μετάλλια για την ελληνική ομάδα. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε 7:10.54, αφήνοντας στη 4η θέση τη Λιθουανία που τερμάτισε σε 7:10.61 ενώ το χρυσό πήγε στη Ρουμανία (7:02.70) και το ασημένιο στην Ελβετία (7:03.14).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.