Δύσκολη πρόκριση για τη Νίκη, 0-1 τη Ζάκυνθο με πέναλτι στο 80’

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Νίκης στο 0-1 του Μιράντα
Η βολιώτικη ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και σκόραρε με τον Μιράντα

Με εύστοχο πέναλτι του Μιράντα στο 80’ που κέρδισε ο Πολίτης η Νίκη επικράτησε χθες με 0-1 της Ζακύνθου και πήρε την πρόκριση για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει και πάλι εκτός έδρας τον ΠΑΟ Βάρδας.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας, χωρίς να κινδυνεύει, ωστόσο φάνηκε η αδυναμία της να φανεί πολύ απειλητική και να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις και ευτυχώς που στο 79’ ο Πολίτης κέρδισε πέναλτι, καθώς μέχρι τότε η Νίκη δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της.

Σημασία έχει η δίκαιη πρόκριση, καθώς όλοι θυμούνται ότι πέρσι η ομάδα είχε αποκλειστεί από μία άλλη ομάδα Γ’ Εθνικής, τον Αγιο Νικόλαο, ωστόσο σήμερα ήταν πολύ πιο σοβαρή και έμαθε από το περσινό της πάθημα, παρόλο που δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Η Νίκη κατέβηκε με την ίδια ενδεκάδα που χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο φιλικό με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, δηλαδή με τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι  Κάσσος, Αναστασίου (πλάγιοι μπακ), Στίκας, Ανδρέου (στόπερ) ήταν στην άμυνα. Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης ήταν οι τρεις κεντρικοί χαφ, ενώ οι Μιράντα, Πολίτης βοηθούσαν από τα πλάγια τον φορ Τζιώρα.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 3ο λεπτό ο Κυριακίδης έκλεψε έξω από την περιοχή και έκανε το αριστερό σουτ που κόντραρε και πρόλαβε να μπλοκάρει ο Οικονομάκης, πριν η μπάλα βγει κόρνερ.

Στο 15’ ο Μιράντα σούταρε ξαφνικά στη δεξιά γωνία από θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Οικονομάκης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε, για να ακολουθήσει στο 18’ η προσπάθεια του Τζιώρα για γυριστό σουτ, που κόντραρε στον Τσίγκληρα. Η μπάλα στρώθηκε στον Γαβριηλίδη, που σούταρε από πλάγια αριστερά της περιοχής πολύ άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λάμπογλου δεν έπιασε το γυριστό, όπως θα ήθελε, και η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Στο 31’ ο Τζιώρας απείλησε με σουτ που πέρασε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο επόμενο λεπτό από ωραίο γύρισμα του Νικολακόπουλου ο Γουσέτης έκανε την κεφαλιά-ψαράκι αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ο Μιράντα στο 38’ σούταρε ψηλά και άστοχα, ενώ σημαντική ήταν η ευκαιρία για τη Νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τζιώρα μετά το φάουλ του Κυριακίδη να βρίσκει την μπάλα με προβολή και να τη στέλνει λίγο άουτ.

Γενικότερα η Νίκη στο πρώτο μέρος, με την μπάλα να περνά πολλές φορές από τα πόδια του Μιράντα, είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τη Ζάκυνθο να στέκεται από την άλλη αρκετά καλά.

Οι φάσεις του δεύτερου 45λέπτου

Στο 53’ κι ενώ η Νίκη ξεκίνησε στο δεύτερο 45λεπτο, έχοντας και πάλι τον έλεγχο του ματς, ο Γαβριηλίδης ζήτησε πέναλτι, έχοντας τσιμπήσει την μπάλα μέσα στην περιοχή μπροστά από αντίπαλο, ωστόσο ο διαιτητής Βασίλης Στάμος είπε «παίζετε».

Στη συνέχεια και στο 59ο λεπτό ο Κάσσος έκανε την κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια μετά το κόρνερ του Πολίτη.

Η Νίκη εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ η Ζάκυνθος είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ωστόσο ευκαιρίες η βολιώτικη ομάδα δεν δημιουργούσε.

Ακολούθως, στο 77’ ο Ανδρέου δέχθηκε κίτρινη για θέατρο, επειδή πήγε να εκμαιεύσει πέναλτι σε προώθησή του.

Τελικά στο 79’ ο Πολίτης κέρδισε πέναλτι -δίπλα μάλιστα από την άσπρη βούλα- για ανατροπή του μέσα στην περιοχή και το εκτέλεσε εύστοχα ο Μιράντα για το 0-1 στο 80’.

Ο σκόρερ είχε αξιόλογο μακρινό σουτ λίγο έξω στο 83′, ενώ πάνω από τα δοκάρια πέρασε σουτ του ίδιου παίκτη στο 84’, με το υπέρ της Νίκης σκορ να μην αλλάζει ως το φινάλε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Προσπάθεια του σκόρερ Μιράντα
Ο Στίκας κατεβάζει την μπάλα

Πριν την έναρξη βραβεύτηκαν από τους γηπεδούχους ο προπονητής της Νίκης, Δημήτρης Ελευθερόπουλος για την προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και ο Ραφαήλ Πέττας για την προσφορά του στη Ζάκυνθο. Ωστόσο, ο Ζακυνθινός παίκτης ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού και την πλακέτα παρέλαβε ο γενικός αρχηγός της Νίκης, Αποστόλης Κουφογεώργος.

Κίτρινες: Σούρμπης, Τσίγκρηλας, Κακολύρης-Γαβριηλίδης, Κάσσος, Ανδρέου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Καραμαλίκης): Οικονομάκης, Μούτσα, Σούρμπης (63’ Ντούκας), Νικολακόπουλος, Τσίγκληρας, Γουσέτης (63’ Τσουκαλάς), Λιβέρης (69’ Κάρδαρης), Νικολίτσας (86’ Αγκαράι), Λάμπογλου (46’ Κακολύρης), Τσιμέλι, Μεντής

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (75’ Κρητικός), Γαβριηλίδης (59’ Λίταινας), Μιράντα, Πολίτης (86’ Σκεντεράι), Τζιώρας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.