Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, πρώην προπονητής της Εθνικής Ανδρών μπάσκετ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς σε ηλικία 60 ετών απεβίωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Έλληνας προπονητής υπέστη καρδιακή ανακοπή στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.

Αφού είχε επιστρέψει από αγώνα της Khasin Khuleguud στο πρωτάθλημα Μογγολίας, βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και τον βρήκε νεκρό σήμερα (5/2) το πρωί κατά τις 11 (ώρα Ουλάν Μπατόρ, δηλαδή στις 5 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) ο γυμναστής της ομάδας του που τον έπαιρνε τηλέφωνο και δεν απαντούσε.

Γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1965 στην Αθήνα κι έπαιξε για πολλά χρόνια στην Γ.Σ. Δαφνίου, στην ΑΕΚ και στο Παγκράτι, ενώ διετέλεσε μέλος όλων των μικρών εθνικών ομάδων.
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον Γ.Σ. Δαφνίου, ακολούθησαν το Αιγάλεω και ο ΟΦΗ και το 2000 ανέλαβε θέση στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ ως βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς και μετά του Ντράγκαν Σάκοτα και του Φώτη Κατσικάρη, ενώ το 2005 ανέλαβε βοηθός του Αργύρη Πεδουλάκη στον Πανελλήνιο.

Την επόμενη χρονιά ήταν στον πάγκο του Αιγάλεω οδηγώντας το για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία και έμεινε εκεί μέχρι το 2009, ενώ συνέχισε σε Περιστέρι, Πανελλήνιο (τον έφτασε στους 16 του EuroCup), Ίκαρο Καλλιθέας, Πανιώνιο, Κεραυνό Στροβόλου, Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου, Απόλλωνα Πατρών, Γ.Σ. Λάρισας. Παράλληλα, από το 2014 έως 2017 εργάστηκε ως assistant κόουτς στην Εθνική Ανδρών στο πλευρό του Φώτη Κατσικάρη και μετά του Κώστα Μίσσα. Το 2018 αναλαμβάνει πρώτος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και την καθοδηγεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Ανδρών το 2019.

Το 2021 αναλαμβάνει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ το 2022 αποχωρεί από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος με ρεκόρ 18 νίκες-5 ήττες. Τον Φεβρουάριο του 2023 κάθισε στον πάγκο της πολωνικής Αστόρια Μπίντγκοστς, ενώ τον Αύγουστο του 2023 ανέλαβε την Εθνική ομάδα του Κατάρ καθώς και τα αναπτυξιακά τμήματα των εθνικών ομάδων της χώρας και τον Ιούλιο του 2025 την πρωταθλήτρια Μογγολίας Khasin Khuleguud xac broncos.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.