Έκανε το 2-1 ο Ολυμπιακός Βόλου, 77-70 την Αγριά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Στο γεμάτο ΕΑΚ στον πρώτο ματς των τελικών της Α1 ΕΣΚΑΘ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο νικητής στο πρώτο ματς της σειράς των τελικών της Α1 ΕΣΚΑΘ στο γεμάτο ΕΑΚ με σκορ 77-70 επί της Αγριάς, προηγούμενος πλέον 2-1 και αν κερδίσει εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο (30/5), τότε θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν εκπληκτική απόδοση από την αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου έως τα 2.53’ από τη λήξη και με επιμέρους σκορ αυτό το διάστημα 18-4 προηγήθηκαν με +15 (75-60).

Μάλλον οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε, αφού η Αγριά ως τα 58’’ μείωσε στους πέντε (75-70), αλλά χωρίς συνέχεια.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Αγριά προηγήθηκε αρχικά 0-2, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου απάντησε με σερί 6-0 και είχε συνέχεια το προβάδισμα, πλην της ισοφάρισης της Αγριάς σε 14-14 στο 5’ με έξι σερί πόντους του Μπόγδανου με γκολ-φάουλ και τρίποντο μετά το 14-8.

Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν ξανά μπροστά με 20-15 και το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν το 21-18.

Στα 7.15’ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Ξηρόπουλος έφερε την ομάδα του και πάλι και στο +6 (29-23), ενώ για πρώτη φορά στο 14’ ο Τζαλαβάρας έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων στους γηπεδούχους (31-23), για να μειώσει ο Μπόγδανος με γκολ-φάουλ σε 31-26. Ωστόσο ο Μπίγγας επανέφερε το +8 με τρίποντο (34-26).

Τριάμισι λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Τζαλαβάρας αρχικά και στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού Βόλου ο Πανταζόπουλος έκαναν το 40-31, ενώ στα 2.37’ ο Μπίγγας με τρίποντο έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους δέκα, με την ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου να προηγείται με +12 (43-31), ολοκληρώνοντας σερί 7-0.

Η Αγριά πάντως μείωσε σε 44-39, αποφασίζοντας να παίξει άμυνα,  και το σκορ του πρώτου μισού του αγώνα ήταν το 46-39 με καλάθι του Ξηρόπουλου.

Το τρίτο δεκάλεπτο

Στα 8.26’ πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Κωστούλας μείωσε σε 46-42 και ο Μπόγδανος στα 7.53’ σε 46-44 κι έτσι μέσα σε τεσσεράμισι λεπτά, αν λάβουμε υπόψη το τέλος του πρώτου μέρους η διαφορά των 12 πόντων μειώθηκε στους δύο.

Ακολούθησαν καλάθια των Ξηρόπουλου και Κουτίνα για το 48-46, ενώ ο Κωστούλας στα 5.17’ επέτρεψε στην Αγριά με 1/2 βολές να πλησιάσει στον έναν (48-47), για να έρθει το προσπέρασμα με τον Τάσσο στα 3.46’ με 48-49, με συνέπεια ο Γιώργος Κοσμάτος να καλέσει τάιμ άουτ.

H Αγριά με γκολ-φάουλ του Κωστούλα απάντησε στο 53-51, προηγούμενη με 53-54, ο Ξηρόπουλος έγραψε το 55-54, αλλά και το 57-54, ενώ στο 1’’ με βολές ο Κωστούλας διαμόρφωσε το 57-56 στο 30’.

Η τέταρτη περίοδος

Στα τρία πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε ένα 5-0 με δίποντο του Τζαλαβάρα και τρίποντο του Σκαμάγκα προηγήθηκε με 62-56, για να διευρυνθεί το σερί σε 12-0 με δύο νέα καλάθια του Τζαλαβάρα και με νέο τρίποντο του Σκαμάγκα, με συνέπεια πεντέμισι λεπτά πριν την εκπνοή το ταμπλό να γράφει 69-56 (+13).

Ο Καραμανλής από τη γωνία έξω από τα 6.75 έβαλε τους πρώτους πόντους της Αγριάς στην 4η περίοδο για το 69-59, ενώ στα 4.51’ μετά από τεχνική ποινή που δόθηκε στον Μπόγδανο ο Καραγεώργος με μία βολή σημείωσε το 70-59.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήλεγχε πλέον το ματς. Στα 3.52’ με 1/2 βολές ο Σαββίδης έκανε το 71-59 και ο Σαλεπτσής το 73-59, με το +14 να αποτελεί ως τότε τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς, όχι όμως για πολύ, καθώς στα 2.53’ ο Σκαμάγκας με λέι απ την αύξησε στο +15 (75-60).

Η Αγριά δεν τα παράτησε και ως το 1.15’ μείωσε σε 75-69 με γκολ-φάουλ του Κωστούλα σ’ εκείνο το σημείο, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να πάρουν τάιμ άουτ.

Η Αγριά μετά απ’ αυτό έκλεψε την μπάλα και ο Μπόγδανος κέρδισε φάουλ και στα 57’.7’’ είχε 1/2 βολές για το 75-70. Ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ, αλλά αστόχησε στην εξέλιξη της φάσης.

Στα 38’.7’’ δόθηκε τεχνική ποινή εις βάρος της Αγριάς, ο Καραγεώργος αστόχησε στη βολή, ενώ ο Σαλεπτσής, που είχε κερδίσει φάουλ, έχασε και τις δύο βολές, για να πάρει όμως το καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ ο Καραγεώργος.

Στα 26’.1’’ ο Τζαλαβάρας κέρδισε φάουλ σε τρίποντο από τον Καραμανλή και με 2/3 βολές επισφράγισε την επικράτηση της ομάδας του (77-70), με τον Μπόγδανο να βγάζει την μπάλα εκτός στην προσπάθειά του να πάρει το ριμπάουντ.

Ο Τζαλαβάρας κέρδισε και πάλι φάουλ, αλλά είχε 0/2 βολές στα 21’’ και το 77-70 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, καθώς Μπόγδανος και Τζαλαβάρας αστόχησαν στις τελευταίες επιθέσεις.

Να σημειωθεί ότι εκτός Βόλου ήταν ο Καραμήτσος της Αγριάς και δεν ήταν στην αποστολή των κιτρινόμαυρων.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 46-39, 57-56, 77-70

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Κοσμάτος): Καραγεώργος 3, Παρασχάκης 1, Μπίγγας 14 (3), Σαββίδης 8 (1), Πανταζόπουλος 2, Ξηρόπουλος 20, Τζαλαβάρας 14, Σκαμάγκας 8 (2), Σαλεπτσής 7 (1)

ΑΓΡΙΑ (Κοντάκης): Καραμανλής 5 (1), Παπούλιας 8, Κουτίνας 11, Μπόγδανος 25 (1), Θεοδωρόπουλος, Τότκας, Κωστούλας, 15, Τάσσος 6

Χρήστος Θανασούλης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.