Ελλάδα-Β. Ιρλανδία: Το τελευταίο επεισόδιο στο Nations League

Με την ελληνική ομάδα να έχει εξασφαλίσει την άνοδο στη Β’ κατηγορία

Η πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο UEFA Nations League ξεκίνησε από το Μπέλφαστ με νίκη στις 2 Ιουνίου και ολοκληρώνεται 117 μέρες μετά με τον ίδιο αντίπαλο στην Αθήνα, οπότε και θέλει τη νίκη για τελειώσει τον όμιλο ακριβώς όπως ξεκίνησε, καθώς υποδέχεται στις 21:45 το βράδυ της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου την ομάδα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η ήττα από την Κύπρο σταμάτησε το σερί των τεσσάρων νικών, που είχε εξασφαλίσει την ελληνική πρωτιά και την άνοδο στη Β’ κατηγορία της διοργάνωσης. Ήταν η τέταρτη ήττα σε 17 αγώνες της διοργάνωσης, (Nations League), στην οποία η Εθνική μας μετράει ακόμα 10 νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Είναι εντυπωσιακό ότι  η ελλνηέχουμε δεχτεί μόλις έξι γκολ στα 17 παιχνίδια και στα 12 από αυτά έχουμε κρατήσει το «μηδέν». Τα συνολικά τέρματα της Ελλάδας 18-6. Εντός έδρας σε οκτώ αγώνες έχει δεχτεί ένα γκολ, αυτό της ήττας από την Εσθονία. Στους υπόλοιπους έχει πέντε νίκες και δύο «λευκές» ισοπαλίες. Ο Γουστάβο Πογιέτ έχει χρησιμοποιήσει 24 παίκτες, με οκτώ από αυτούς να έχουν παίξει και στα πέντε παιχνίδια. Έχουν σκοράρει πέντε παίκτες, ενώ μόνο ο Μπακασέτας έχει περισσότερα από ένα γκολ, τρία. Με αυτά τα στατιστικά η Ελλάδα αποχαιρετά την Γ’ Κατηγορία και πηγαίνει ψηλότερα από τη διοργάνωση του 2025.

Μπορεί η Εθνική να είναι πρώτη στον όμιλο από τον Ιούνιο, ωστόσο η τελευταία αγωνιστική έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τις τρεις άλλες ομάδες να κινδυνεύουν. Το Κόσοβο των 6 βαθμών υποδέχεται την Κύπρο των 5, ενώ 5 έχει και η Βόρεια Ιρλανδία, αλλά υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων της Κύπρου κατά τρία γκολ. Η Κύπρος θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Βόρεια Ιρλανδία για να σωθεί.

Με ισοπαλίες στα παιχνίδια τους μένει τελευταία η Κύπρος, ενώ αν κερδίσουν ή χάσουν και οι δύο, θα πρέπει να καλύψει η Κύπρος μια διαφορά τριών γκολ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.