«Ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου η Ολιστική Μελέτη»

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή

Τις ελπίδες του στην Ολιστική Μελέτη για την αντιστροφή της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο εναποθέτει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπως τόνισε και στην ομιλία του στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν, έπειτα από αίτημα του κου Αυγενάκη, να τοποθετηθούν εκπρόσωποι των FIFA/UEFA (Λούκα Νικόλα, Μάριος Γεωργίου), ο πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης και ο πρόεδρος της Super League 1, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

«Στην Ολιστική Μελέτη ενσαρκώνεται η ελπίδα για την αναστροφή της άσχημης κατάστασης. Για την σταδιακή επιστροφή του ποδοσφαίρου μας εκεί ψηλά, που μπορεί και του αξίζει να βρίσκεται. Επιβάλλεται να δημιουργηθούν για πρώτη φορά οι συνθήκες δυνατότητας συνεννόησης, σύμπνοιας και συμφωνίας όλων των ποδοσφαιρικών δυνάμεων του τόπου. Είναι σπάνια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με τη γενικότερη μεταρρύθμιση στον Αθλητισμό, η οποία εξελίσσεται από την κυβέρνησή μας» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον κο Αυγενάκη, η συγκεκριμένη Ολιστική Μελέτη αναφέρει αναλυτικότατα τα βήματα που χρειάζονται ώστε να μπει σε σειρά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ν’ αλλάξει εκ βάθρων, να οργανωθεί σε σύγχρονο διοικητικό και δομικό. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει κάποιος που θα διαφωνήσει ή θα υπονομεύσει ή και θα αδιαφορήσει ακόμα, για προσωπικά οφέλη ή ψευτοεγωισμούς. Κι αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα, διότι η Ολιστική Μελέτη για το ποδόσφαιρο έρχεται ακριβώς την εποχή που εξελίσσεται, συνολικά, η αθλητική μεταρρύθμιση στη χώρα μας» συμπλήρωσε.

«Την εποχή που προσπαθούμε οργανωμένα να νοικοκυρέψουμε το αθλητικό τοπίο. Με διαφάνεια να βάλουμε τάξη, στηρίζοντας παράλληλα τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό Αθλητισμό» σημείωσε επίσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.