Ενδιαφέρεται η Αγριά, ερωτηματικό ο τρόπος ανόδου

Μπαράζ ή κλήρωση οι πιθανές λύσεις

Τελείως ξαφνικά και ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν οριστικοποιηθεί, η ΕΣΚΑΘ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι προκύπτει μία επιπλέον θέση για άνοδο από την Α1 τοπική κατηγορία στη Γ’ Εθνική, με τους συλλόγους της Αγριάς και του Αμπελώνα να τη διεκδικούν, έχοντας τη δεύτερη θέση στους ομίλους που συμμετείχαν φέτος.

Σίγουρα και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των συλλόγων βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ωστόσο και οι δύο πλευρές δείχνουν ενδιαφέρον για την κατάληψη της θέσης στη Γ’ Εθνική. Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει πώς θα γίνει η επιλογή.

Τις εξελίξεις και τον τρόπο επιλογής για την άνοδο περιμένει λοιπόν και η ομάδα της Αγριάς. «Εμείς απαντήσαμε στην ΕΣΚΑΘ ότι ενδιαφερόμαστε για την άνοδο αλλά περιμένουμε τις επίσημες προτάσεις για το τι θα ακολουθήσει. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επιλογή της τρίτης ομάδας» ανέφερε στο «Magnesiasports» ο πρόεδρος της Αγριάς, Κώστας Βογιατζής, με τις δύο ομάδες να καλούνται να συμφωνήσουν είτε σε αγώνα μπαράζ είτε σε κλήρωση! Με δεδομένο λοιπόν ότι και ο ΓΣ Αμπελώνα ενδιαφέρεται, τότε όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Με αυτές τις δύο λύσεις διαθέσιμες προς το παρόν, η πλευρά της Αγριάς βλέπει τα διαθέσιμα χρονικά περιθώρια να είναι στενά. «Η ομάδα χρειάζεται 3-4 εβδομάδες προετοιμασίας, γιατί δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των παικτών μας. Υπάρχει και άλλο πρόβλημα, έχοντας θέση υπόψη της ΕΣΚΑΘ το θέμα του δυναμικού, καθώς κάποιοι παίκτες ήταν δανεικοί και επιστρέφουν στις ομάδες τους, ενώ βασικός μας παίκτης βρίσκεται πλέον στο εξωτερικό. Εμείς δεν συμφωνούμε με τον αγώνα μπαράζ. Ανάμεσα στον αγώνα και στην κλήρωση προτιμούμε την κλήρωση» υπογράμμισε ο κ. Βογιατζής. Άλλωστε τονίζει ότι και η Αγριά είχε μείνει στην ενημέρωση ότι δύο ομάδες θ’ ανέβουν, κάνοντας σχεδιασμό για την Α1 ΕΣΚΑΘ του χρόνου, για να έρθει η έκπληξη το πρωί του Σαββάτου περί ύπαρξης τρίτης θέσης ανόδου… Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Βογιατζής ενστάσεις υπάρχουν αλλά η άνοδος ενδιαφέρει την Αγριά και για την εμπειρία και για την εικόνα της…

Ντόμινο στα τοπικά πρωταθλήματα

Η άνοδος μία εκ των δύο ομάδων στη Γ’ Εθνική θα φέρει ντόμινο αλλαγών και στα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό φάνηκε και από την ανακοίνωση της ΕΣΚΑΘ, αφού θα ακολουθήσουν αγώνες μπαράζ και στην Α2 και στη Β’ τοπική κατηγορία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, την κενή θέση που θα προκύψει στην Α1 θα πάρει η νικήτρια ομάδα του μπαράζ μεταξύ των ομάδων Ανόρθωση Βόλου και ΕΑ Λάρισας που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους της Α2 ΕΣΚΑΘ. Μπαράζ θα δοθεί επίσης και στην Β’ ΕΣΚΑΘ, μεταξύ των Τιτάνων Αλμυρού και του Πελαργού Λάρισας για το ποια ομάδα θα πάρει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία ώστε να καλυφθεί το κενό και στην Α2.

Συνολικά έξι ομάδες της ΕΣΚΑΘ αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν αν θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά σε ανώτερη κατηγορία. Όλα αυτά εν μέσω θέρους…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.