Ένταση και οχλοβοή στη συνάντηση για τη Β’ ΕΠΣΘ

Μέσα σε οχλοβοή τελείωσε η συνάντηση των παραγόντων των ομάδων της Β’ ΕΠΣΘ με το προεδρείο της Ένωσης στα γραφεία της με θέμα τον καταρτισμό των δύο ομίλων για τη νέα σεζόν.
Αιτία ήταν ότι αρκετοί παράγοντες προεξάρχοντος του κ. Απ. Μεταξά του Μαγνησιακού διαφώνησαν με το γεγονός ότι το Δ.Σ. της ΕΠΣΘ θα πάρει την απόφαση κι όχι το σύνολο των σωματείων μετά από ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Λασκαράκης ωστόσο ήταν ξεκάθαρος: «Σας καλέσαμε, για να ακούσουμε τις προτάσεις μας. Θέλατε να μη σας καλέσουμε καν; Η απόφαση θα ληφθεί βάσει των προτάσεων που κάνατε από το Δ.Σ. της ΕΠΣΘ. Όσα είπατε θα αξιολογηθούν, όπως θα αξιολογηθεί και η απόφασή μας στις επόμενες εκλογές», είπε στους συμμετέχοντες στη συνάντηση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μεταξά: «Το ίδιο λέει και ο Τσίπρας. Τότε τι μας φωνάξατε να κάνουμε εδώ; Κακώς ήρθαμε. Πρέπει να υπερισχύσει η πρόταση που θα είναι πλειοψηφία. Να μην κάνει η διοίκηση ό,τι θέλει», για να συμπληρώσει ο κ. Τζουμάκης από τη Δάφνη: «Μας κορόιδεψαν και μας φώναξαν χωρίς λόγο».
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να υπάρξει οχλοβοή και ένταση, με τον κ. Λασκαράκη να αναφωνεί με σκωπτική διάθεση: «Σας ευχαριστούμε που χάσατε τον χρόνο σας».

Συζητήθηκαν οι προτάσεις Μηλιώνη και Χαλκιά
Η πρόταση που στη συνάντηση για τη Β’ ΕΠΣΘ κέρδισε τη μεγαλύτερη αποδοχή ήταν αυτή του προέδρου της Δήμητρας Ευξεινούπολης, κ. Αντώνη Μηλιώνη, ο οποίος τόνισε: «Ευχαριστώ που μας καλέσατε, δεν το είχαμε συνηθίσει. Προτείνω στον έναν όμιλο να υπάρχουν οι ομάδες από την περιοχή του Αλμυρού και της Αγχιάλου και ο άλλος να έχει τα απομακρυσμένα σωματεία από την περιοχή του Πηλίου και τα υπόλοιπα σωματεία από την περιοχή του Βόλου να μπουν σε μία κλήρωση. Αυτό είναι το δίκαιο. Για ένα καλύτερο πρωτάθλημα χρειάζεται δικαιοσύνη και ισονομία. Εμείς μόνοι μας κάνουμε κινήσεις και καταστρέφουμε το πρωτάθλημα. Όταν εμείς δεν είμαστε σωστοί, δεν μπορούμε να ζητάμε ισονομία».
Η δεύτερη κύρια πρόταση ήταν του κ. Αποστόλη Χαλκιά των Ν.Α. Νίκης, που ζήτησε να γίνει κλήρωση για όσους υποβιβάστηκαν από την Α’ ΕΠΣΘ ανάμεσα σε ομάδες με την ίδια βαθμολογική θέση (π.χ. ο τελευταίος του ενός ομίλου με τον τελευταίο του άλλου, ο προτελευταίος με τον προτελευταίο κτλ) και οι υπόλοιπες να χωριστούν με αγωνιστικά κριτήρια βάσει βαθμολογίας και να γίνει πάλι κλήρωση.
Οι περισσότεροι απ’ όσους ανέβηκαν στο βήμα και μίλησαν (Παπουτσής από Αγχίαλο,Δεληγιάννης από Ένωση Λεχωνίων Νηλέα, Μεταξάς από Μαγνησιακό) υποστήριξαν την πρόταση του κ. Μηλιώνη, ενώ ο κ. Γαρυφαλογιάννης από την ΕΜΑ συντάχθηκε με την πρόταση Χαλκιά. Γενικότερα, από τις αντιδράσεις και των υπολοίπων που δεν ανέβηκαν στο βήμα, φάνηκε ότι η πρόταση Μηλιώνη τους κέρδισε, αλλά και η πρόταση Χαλκιά φάνηκε ενδιαφέρουσα και συζητήσιμη.
Ο κ. Τζουμάκης από τη Δάφνη επισήμανε ότι ο γεωγραφικός διαχωρισμός μπορεί να δημιουργήσει πιο δυνατό αγωνιστικά όμιλο στον Αλμυρό και πρότεινε οι βολιώτικες ομάδες να χωριστούν βάσει αγωνιστικών κριτηρίων, δηλαδή βάσει βαθμολογίας. Και ο κ. Θ. Αγγελόπουλος τάχθηκε κατά των γεωγραφικών κριτηρίων, γιατί το πρωτάθλημα δε θα είναι ανταγωνιστικό, όπως το δικαιολόγησε.
Τα… google maps
Ο κ. Γαρμπής πρότεινε να υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια και για τις υπόλοιπες ομάδες κυρίως τις βολιώτικες τα κριτήρια να είναι χιλιομετρικά, πόσο δηλαδή απέχει η έδρα που δηλώνουν από τα γραφεία της Ένωσης! Ακολούθησε η σπαρταριστή απάντηση του κ. Λασκαράκη «και τι θα κάνω, θα βγάλω τα google maps να υπολογίσω;»
Ο Γιάννης Σίμος από την Αγία Άννα ζήτησε να μην ισχύσουν αγωνιστικά κριτήρια για τον διαχωρισμό των ομίλων, γιατί κάποιοι θα θεωρούν εαυτούς αδικημένους, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Νίκου Αλεξίου του Ανθίμου Γαζή, που αποκάλυψε ότι η διοίκηση του πηλιορείτικου συλλόγου αποφάσισε να αγωνιστεί στον όμιλο του Αλμυρού.
Ο κ. Γαρμπής ξαναπήρε τον λόγο και ανέφερε «για να μη σκοτωνόμαστε να γίνει ένας όμιλος», ενώ στις αιτιάσεις κάποιων πως και με την κλήρωση θα υπάρχουν αδικίες, ο κ. Λασκαράκης απάντησε πως με την κλήρωση θα υπάρξουν ατυχίες κι όχι αδικίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.