Εντολή του υφυπουργού Βασιλειάδη για σύλληψη των δραστών με το πανό

Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε, δια στόματος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, την ανάρτηση του πανό που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995.

Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που σήκωσαν το πανό, με επιστολή που απέστειλε σήμερα το πρωί και στην οποία χαρακτηρίζει τους «εμπνευστές» της ενέργειας ανθρωπόμορφα φασιστοειδή, στα οποία πρέπει να απαγορευθεί δια βίου η είσοδος στα γήπεδα.

Παράλληλα, ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού υπογραμμίζει ότι το ατυχές περιστατικό δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες ούτε του ελληνικού λαού, ούτε της ελληνικής δημοκρατίας.

Αναλυτικά:

«Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα χθες στο γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας.

Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.