Εντυπωσιακή η ΑΕΚ στην πρεμιέρα, 4-0 τον Ηρακλή

SUPERLEAGUE 2026-2027 / ΑΕΚ - Π.Ο.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ. (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Με δύο γκολ του Γιόβιτς και ένα των Βάργκα και Ζίνι

Με μία εμφατική νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η οποία ήταν εντυπωσιακή στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ και συνέτριψε τον Ηρακλή στην Αγιά Σοφιά με το εμφατικό 4-0. Έτσι, έδειξε έτοιμη για τη ρεβάνς με τη Λέφσκι Σόφιας.

Η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς είχε σε μεγάλη βραδιά τον Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος βρήκε δίχτυα δις (19’, 49’) με τρομερό αριστερό σουτ μετά από κοντρόλ με το δεξί και καταπληκτική κεφαλιά αντίστοιχα, ενώ το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ έβαλαν οι Βάργκα (11’), που αξιοποίησε την κάθετη του Μαρίν, βγαίνοντας στο τετ-α-τετ, και Ζίνι (75’), που πέτυχε παλικαρίσιο γκολ μέσα από τη μικρή περιοχή, κερδίζοντας προσωπική μονομαχία.

Στον αντίποδα, ο «Γηραιός» εμφανίστηκε ακόμη ανέτοιμος, όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον ΝΠΣ Βόλο, και ως αποτέλεσμα αυτού δεν μπόρεσε να συνδυάσει την επιστροφή του στα «σαλόνια» μετά από εννέα χρόνια με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, ο Ηρακλής πρέπει να είναι ευχαριστημένος που ο Αθανασιάδης κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 4-0, ενώ μάλλον σωστά ακυρώθηκε μέσω VAR το τέρμα του Πίνια για φάουλ του ίδιου στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Μαρίν.

ΑΕΚ (Νίκολιτς): Στρακόσια, Ρότα, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Μαρίν (72′ Κάιρινεν), Βιτάλις, Γκατσίνοβιτς (79′ Μάνταλος), Ζούμπκοφ (63′ Μάγερ), Βάργκα (72′ Κουτέσα), Γιόβιτς (63′ Ζίνι)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ματσάρι): Αθανασιάδης, Τσάκλα, Βούρος, Πίνια (81′ Μέερ), Καϊμπουέ (46′ Μορένο), Σόρια, Νιζέτ (46′ Νανού), Κράιντς, Σουρλής, Λόπεθ (57′ Μάρκες), Κούστα (46′ Κόλγιτς).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.