Επανέρχεται με τη 19η αγωνιστική η Basket League

Η «μάχη» των «Δικεφάλων» ξεχωρίζει στο σημερινό (2/3) πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στην Basket League, που επανέρχεται μετά τη διπλή διακοπή για το final 8 του Κυπέλλου και τα ματς της Εθνικής.

Γηπεδούχος είναι ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται στην Πυλαία την ΑΕΚ στις 18:45. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 6η θέση με 26 βαθμούς, ενώ η Ένωση ισοβαθμεί στην 7η θέση με 25 βαθμούς με τον Κολοσσό Ρόδου. Ουσιαστικά, οι δύο αντίπαλοι διεκδικούν μία θέση στην πρώτη εξάδα μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ (6η, 8-10) προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι με τον Άρη, μια ήττα που ήταν η 5η στις τελευταίες επτά αγωνιστικές. Νέο πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία του «Δικέφαλου του Βορρά» θα είναι ο Στάθης Νεραντζάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του διαδεχόμενος τον Φώτη Τακιανό. Ο Νεραντζάκης θα γίνει ο 27ος προπονητής στην ιστορία των «ασπρόμαυρων» που θα τους κοουτσάρει σε ματς της Basket League. Οι «κιτρινόμαυροι», πριν τη διακοπή, γνώρισαν δύο διαδοχικές ήττες -από τον Κολοσσό εκτός και τον Παναθηναϊκό εντός έδρας. Η Ένωση μετρά πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στον αγώνα με τον οποίο «ανοίγει η αυλαία» της 19ης αγωνιστικής, ο Προμηθέας υποδέχεται τον Άρη, στις 16:45. Οι Πατρινοί μετρούν μία νίκη λιγότερη από τους κιτρινόμαυρους (10-8 έναντι 11-7).

Στις 18:00 θα λύσουν τις διαφορές τους, το Λαύριο και η Καρδίτσα, με τις δύο ομάδες να μετρούν από έξι νίκες και από δώδεκα ήττες. Να σημειωθεί ότι η θεσσαλική ομάδα δίνει τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα της, μετά από επτά συνεχόμενα ματς στη Θεσσαλία. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε μακριά από το γήπεδο της ήταν στις 23 Δεκεμβρίου απέναντι στον ΠΑΟΚ (72-69). Η Καρδίτσα Ιαπωνική παραμένει χωρίς διπλό στην Basket League.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Basket League / Α1 Ανδρών έχει ως εξής:

Σάββατο 2/3

Δ. Τόφαλος 1645 Προμηθέας Π.-Άρης

Τσαρούχα-Μπακάλης-Χατζημπαλίδης (Θεοδωρόπουλος Γ.)

Λαυρίου 18.00 Λαύριο-Καρδίτσα

Πουρσανίδης-Συμεωνίδης-Καρπάνος (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.45 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Πιτσίλκας-Τοολάκος-Μαγκλογιάννης (Λαζαρίδης)

Κυριακή 3/3

ΟΑΚΑ 17.15 Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου

Τσώνος-Κωνσταντινίδου-Γερακίνης (Σαμαρτζή)

Δευτέρα 4/3

Αγ. Θωμά 17.15 Μαρούσι-Απόλλων Π.

Τσιμπούρης-Θεονάς-Κατραχούρας (Διμπινούδης)

Αν. Παπανδρέου 20.15 Περιστέρι-Ολυμπιακός

Παπαπέτρου-Τζιοπάνος-Τηγάνης (Κυρτάτας)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.