Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός Βόλου, 1-0 τον Απόλλωνα Πόντου!

Με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο Παπαδημητρίου!

Σε ένα δυνατό παιχνίδι στο γήπεδο της Νεάπολης, ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε… comeback στις νίκες, επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα Πόντου. Οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου άφησαν πίσω τους ένα μέτριο πρώτο μέρος και με γρήγορο τέρμα του Παπαδημητρίου στην επανάληψη έφτασαν στο πολύτιμο τρίποντο.

Δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και κάποια εκατέρωθεν σκληρά μαρκαρίσματα χαρακτήρισαν το ξεκίνημα του παιχνιδιού με τον διαιτητή Μέγα να μη δείχνει διατεθειμένος να μπει από νωρίς στο… γαϊτανάκι των κίτρινων καρτών. Η ανοχή του διαιτητή εξαντλήθηκε στο 10’ όταν και έδειξε την πρώτη κίτρινη κάρτα στον Κόλα. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Μάντζαρης δεν κατάφερε να διώξει σωστά τη μπάλα, όμως ο Τσαγκαλίδης δεν κατάφερε να πλασάρει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Πόντου μετά από γύρισμα του Παπαδημητρίου. Ένα σουτ του Νύκταρη έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε στο ελάχιστο τον Ξενοδόχοφ, ενώ νέο σουτ λίγο αργότερα του προωθημένου Ζήση εξοστρακίστηκε πάνω στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Ναι μεν, αλλά…

Σταδιακά οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χώρο του κέντρου και προσπάθησαν να φανούν περισσότερο απειλητικοί.  Στο 23’ σε παράλληλη σέντρα του Παπαδημητρίου, ο Βουκελάτος δεν μπόρεσε εξ’επαφής να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα, αξιόλογο σουτ του Κόλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μάντζαρη. Κεφαλιά του Φιλίποβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα βρήκε σε πλήρη ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Πόντου στο 35’. Κι ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έψαχνε μια πιο ορθολογική ανάπτυξη προκειμένου να εντείνει την επιθετικότητά του, στο 37’ ο Ξενοδόχοφ απέτρεψε τα χειρότερα βγαίνοντας νικητής σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Δαλιανόπουλο. Χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μία εκτέλεση φάουλ του Κόλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μάντζαρη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Γκολ από τα… αποδυτήρια

Το γρήγορο γκολ του Παπαδημητρίου με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους «έλυσε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Στέφανου Ξηροφώτου. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου κατάφερε να τρυπώσει ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων και εκμεταλλευόμενος λανθασμένη έξοδο του Μάντζαρη, έδωσε με κεφαλιά το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» στο 46’. Στο μεταξύ, η είσοδος του Τζούριτς είχε δώσει νέα πνοή στη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού Βόλου. Στο 55’ μακρινό σουτ του Σέρβου έβγαλε με δυσκολία ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Το συγκρότημα του Στέφανου Ξηροφώτου είχε μεταφέρει σε ανύποπτο χρόνο το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. Στο 62’ και 64’ ισάριθμες κεφαλιές του Τζούριτς από την καρδιά της μικρής περιοχής πέρασαν λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Σβηστά μέχρι το τέλος

Ο ρυθμός του παιχνιδιού μετά το 65’ άρχισε να πέφτει, με κάποια διαδοχικά κόρνερ του Απόλλωνα Πόντου να μην εμπνέουν καμία ανησυχία στον Ξενοδόχοφ. Στο 73’ ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου πέρασε τον Ερέρα στο ματς, στο ντεμπούτο του Αργεντινού στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 80’ σουτ του Τσαγκαλίδη απέκρουσε με βοήθεια από το δοκάρι ο Μάντζαρης και στην επαναφορά ο Παπαδημητρίου σκόραρε, προτού υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις ο Νύκταρης λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, όμως ο Ξενοδόχοφ και το δοκάρι γλίτωσαν τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ολυμπιακός Βόλου (Στέφανος Ξηροφώτος): Ξενοδόχοφ, Γραικός (31’ Τζούριτς), Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης, Αγροδήμος (87’ Παπακώστας), Κόλα, Βουκελάτος (73’ Ερέρα), Σκοπελίτης, Τσαγκαλίδης, Παπαδημητρίου (87’ Βασιλούδης).

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Μάντζαρης, Δαλιανόπουλος, Ζήσης (46’ Χατζηαναστασίου), Νύκταρης, Βαφειάδης, Μουρατίδης, (66’ Φράγκος) Δεινόπαπας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Παναγιώτου, Λαμπίρης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.