Επικυρώθηκε από τη ΓΓΑ η λίστα της ΕΟΚ

Οι εκλογές της ΕΟΚ θα προχωρήσουν κανονικά στις 28 Μαρτίου. Η πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Τσαγκρώνη να στείλει τον ανανεωμένο και σύννομο εκλογικό κατάλογο στη ΓΓΑ, είναι αυτή που απομακρύνει κάθε σενάριο περί άκυρης διαδικασίας, που θα κήρυττε έκπτωτη τη νυν διοίκηση.

Ο λόγος είναι ότι υπήρξε αναστολή της απόφαση της 5ης Μαρτίου περί μη επικύρωσης του εκλογικού καταλόγου που είχε αποστείλει από τις 19 Φεβρουαρίου, καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου (σωματεία εγγεγραμμένα στο Μητρώο, με αθλητική αναγνώριση και ενεργή δράση).

Θυμίζουμε ότι η ΕΟΚ την Δευτέρα έστειλε λίστα με 516 ομάδες και όλα βαίνουν καλώς, αφού θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία, με την κίνηση του Παναγιώτη Τσαγκρώνη να σώζει τα προσχήματα, αφού υπήρχε ορατός κίνδυνος για να μπει προσωρινή διοίκηση στην Ομοσπονδία.

Όλη αυτή η διαδικασία του αποκλεισμού περίπου 300 ομάδων που δεν μπήκαν στο μητρώο αλλά είναι ενεργά και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ, είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση από την πλευρά του νυν προέδρου, Γιώργου Βασιλακόπουλου. Δεν ήταν καθόλου σύμφωνος με το να αποσταλεί η λίστα, όμως πήρε την πρωτοβουλία ο γενικός γραμματέας και η παρτίδα σώθηκε, έστω και στο… παρά ένα.

Μάλιστα, εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση που αναφέρει ότι 510 σωματεία θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Ομοσπονδίας βάσει του τηρούμενου στη ΓΓΑ ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακλήθηκε η από 05/03/2021 απόφαση, περί μη επικύρωσης καταλόγου σωματείων – μελών με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη γενική Συνέλευση της ΕΟΚ, έπειτα από το 08/03/2021 έγγραφο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με το οποίο επανυποβλήθηκε ο πίνακας σωματείων με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου, πλήρως εναρμονισμένος με το άρθρο 14 του Ν.2725/99, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 5 του Ν.4726/2020 και τη σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο της ΓΓΑ, γεγονός που καθιστά τον εν λόγω πίνακα έγκυρο και αποδεκτό.

Έτσι, επικυρώθηκε κατάλογος 510 σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ στις 28/03/2021, βάσει του τηρούμενου στη ΓΓΑ ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.