Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, ωστόσο επιβεβαιώθηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ότι η έναρξη της αγωνιστικής δράσης στα πρωταθλήματα που είτε διακόπηκαν ή δεν έχουν αρχίσει ακόμα θα μπορεί να γίνει από τις 7 Ιανουαρίου και μετά, όμως από τις δηλώσεις προκύπτουν σαφή ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν, προφανώς με εξειδίκευση της κατάστασης.
Αν και μοιάζει δύσκολο ν’ αλλάξει κάτι, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε μόνο στην αγωνιστική δράση αλλά όχι στο θέμα των προπονήσεων, όπως έχουν ζητήσει αρκετές ομάδες, περιμένοντας τουλάχιστον να δοθεί η δυνατότητα να προετοιμάζονται για την έναρξη. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό δεν θα γίνει, οπότε μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου οι αθλητές και οι αθλήτριες θα συμπληρώσουν περισσότερο από δύο μήνες μακριά από οργανωμένες προπονήσεις.
Έπειτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν σαφής ότι δεν θα γίνει η έναρξη της δράσης για τα πρωταθλήματα που δεν έχουν εξαιρεθεί με βάση τις εισηγήσεις της υγειονομικής επιτροπής, όπως είναι η Super League και η Basket League. Ωστόσο Ομοσπονδίες και Ενώσεις φωνάζουν εδώ και καιρό ότι κάποια πρωταθλήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Οπότε απομένει να απαντηθεί το ερώτημα αν θα δοθεί κάποια στιγμή πριν τις 7 Ιανουαρίου εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και άδεια για να αρχίσει η αγωνιστική δράση στη Super League 2, στην Volley League, στην Α1 πόλο Ανδρών και σε κορυφαία γυναικεία πρωταθλήματα.
Ημερομηνία ορόσημο λοιπόν η 7η Ιανουαρίου… Αν δεν επιτραπούν οι προπονήσεις, τότε όλα δείχνουν ότι αγωνιστική δράση θα έχουμε στα τέλη του πρώτου μήνα του 2021 ή στις αρχές Φεβρουαρίου, γιατί είναι δεδομένο ότι οι ομάδες θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες για σωστή προετοιμασία, εφόσον βέβαια το επιτρέπουν και τα υγειονομικά και επιδημιολογικά δεδομένα.






























