ΕΠΟ: «Μόνο η ΚΕΔ αρμόδια για διαιτητές»

«Ο ορισμός των διαιτητών πρέπει να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας» επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ, επικαλούμενη σχετικά άρθρα στον κανονισμό διαιτησίας της FIFA και στη διαιτητική συνθήκη της UEFA.

Με τον τρόπο αυτό, η ομοσπονδία μοιάζει έμμεσα απορρίπτει την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο, να συνεισφέρει δηλαδή η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στην έλευση διαιτητών κατηγορίας elite ή α΄ κατηγορίας από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, προκειμένου να διευθύνουν τις αναμετρήσεις των πλέ-οφ. «Οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με την πρόταση του προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

  1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1: “… ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών”.
  2. Σύμφωνα με την “Διαιτητική Συνθήκη” της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.: “Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας)”.

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.