ΕΣΚΑΘ: «Ευθύνη των συλλόγων οι άδειες αγώνων»

Το θέμα με τα πιστοποιητικά των γηπέδων παραμένει στο προσκήνιο

Άλλα γήπεδα έχουν θέμα στατικότητας (βλέπε κλειστό του ΕΑΚ στη Λάρισα ή και και το ανοιχτό γήπεδο στο ΕΑΚ Βόλου όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι οι υπεύθυνοι στο παρελθόν), άλλα έχουν κακοσυντηρηθεί (βλ. ΟΑΚΑ), άλλα δεν έχουν την απαραίτητη πυρασφάλεια, και ήδη έχει γίνει ο κακός χαμός στο πανελλήνιο για το ποια γήπεδα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν οι ομάδες και να διεξάγονται σ’ αυτά αγώνες με παρουσία θεατών…

Η ΕΣΚΑΘ έχει έρθει αντιμέτωπη με τέτοια θέματα, και γι’ αυτό εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση τονίζοντας ότι οι άδειες διεξαγωγής αγώνων είναι ευθύνη των γηπεδούχων σωματείων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ με τους οποίους έχουν υποχρέωση να ευθυγραμμιστούν όλες οι Ενώσεις. Μάλιστα τονίζει ότι την άδεια διεξαγωγής των αγώνων βάσει του Ν.4049/2012 άρθρο 22 χορηγεί ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για τα θέματα αθλητισμού υπηρεσίας της οικείας περιφέρειας, εν προκειμένω η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ΕΣΚΑΘ, ήδη πριν την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Ένωση είχε αποστείλει σχετικό ερώτημα προς όλους τους θεσσαλικούς δήμους, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το ποια γήπεδα διαθέτουν πυρασφάλεια και το σχετικό πιστοποιητικό από τις αρμόδιες Αρχές. Μέχρι το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου πάντως, από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ όπως αναφέρουν παράγοντες της ΕΣΚΑΘ, δεν είχαν πάρει απάντηση σχετικά με τα κλειστά του δήμου Βόλου.

Βέβαια, αγώνες με παρουσία κόσμου έχουν γίνει και για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ αλλά και για εθνική κατηγορία, και συγκεκριμένα το παιχνίδι μπάσκετ ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Trikala Basket για την 1η αγωνιστική της National League 1. Παράγοντες του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ πάντως σημειώνουν ότι κανένα κλειστό αυτήν τη στιγμή δεν έχει θέμα με το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, κάτι που φαίνεται όπως αναφέρουν και από το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί κανονικά οι άδειες διεξαγωγής των αγώνων, χωρίς να υπάρχει θέμα παρουσίας θεατών.

Βέβαια, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αγώνα σε κλειστό χωρίς πυρασφάλεια, ποιος είναι αρμόδιος να το ελέγξει; Ούτε η ΕΟΚ για παράδειγμα είναι υπεύθυνη, ούτε η ΕΣΚΑΘ, ούτε τα ίδια τα σωματεία…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.