Εθνική Μπάσκετ: Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Παγκόσμιο

Η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ ξεκίνησε για την Εθνική ομάδα.

Η «γαλανόλευκη» από σήμερα (24/07) ζει σε ρυθμούς… Κίνας, καθώς οι διεθνείς θα υποβάλλονται σε ιατρικά κι εργομετρικά τεστ έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ σταδιακά θα εντάσσονται και στο προπονητικό πρόγραμμα.

Ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στην ασιατική χώρα από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αρχίζουμε από σήμερα μια απαιτητική, αλλά και πολύ δελεαστική προσπάθεια που στην ουσία αποτελεί την συνέχεια της απόλυτα θετικής πορείας της Εθνικής ομάδας στην διαδικασία των προκριματικών. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο ένταξης των παικτών που έχει εκπονηθεί σε συνεννόηση με όλους και με στόχο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να είμαστε όλοι μαζί και να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς».

Οι 18 παίκτες που έχουν κληθεί για την προετοιμασία είναι οι εξής: Γιάννης Αθηναίου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης, Χρήστος Σαλούστρος και Κώστας Σλούκας.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στην Αθήνα, με εξαίρεση την εβδομάδα 5-11/8, όταν η ομάδα θα μεταβεί στην Κρήτη για το διεθνές τουρνουά «Aegean» με αντιπάλους το Ιράν (8/8 προπονητικό, 11/8 επίσημο) και την Ουγγαρία (9/8).

Θα ακολουθήσει το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank» στις 16,17 και 18 Αυγούστου με αντιπάλους κατά σειρά Ιταλία, Τουρκία και Σερβία και στις 21/8 είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για την Κίνα με πρώτο σταθμό την πόλη Suzhou και συμμετοχή σε τουρνουά με αντιπάλους Ιορδανία (24/8), Κίνα ( 26/8) και Τουρκία ή Σενεγάλη (27/8).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.