Έτοιμη να γράψει ιστορία η εθνική ομάδα πόλο

Ώρα μεταλλίου για τη εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που το πρωί της Παρασκευής (6/8, 09:30, ΕΡΤ 3, LIVE από το Newsit.gr) αντιμετωπίζει την Ουγγαρία στον ημιτελικό του τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση βρίσκεται η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, καθώς κόντρα στην Ουγγαρία διεκδικεί την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό ολυμπιακού τουρνουά και ταυτόχρονα την εξασφάλιση του πρώτου ολυμπιακού μεταλλίου στην ιστορία της.

Η Ελλάδα που έχει φτάσει ως εδώ παίζοντας καταπληκτικό πόλο, τερμάτισε 1η και αήττητη στον 1ο όμιλο πετυχαίνοντας 4 νίκες (με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγαρία, την διοργανώτρια Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την αδύναμη Νότια Αφρική) ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με την παγκόσμιας πρωταθλήτρια Ιταλία. Εν συνεχεία ισοπέδωσε με 10-4 το Μαυροβούνιο και πλέον συναντά εκ νέου την παραδοσιακή δύναμη της Ουγγαρίας.

Οι Ούγγροι με σημείο αναφοράς τον τερματοφύλακά τους, Νάγκι, αλλά και την περιφέρειά του, ήταν 5οι στο Λονδίνο και στο Ρίο και θέλουν να επιστρέψουν ξανά στο βάθρο, αφού μετά το μουδιασμένο τους ξεκίνημα, όπου τερμάτισαν 3οι στον όμιλο, νίκησαν την Κροατία στα προημιτελικά δείχνοντας εξαιρετική εικόνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.