Europa League: Για την υπέρβαση ο ΠΑΟΚ στην Φλωρεντία

Ο ΠΑΟΚ «παίζει τα ρέστα του» απόψε με την Φιορεντίνα, ο Ολυμπιακός θέλει να σφραγίσει την πρόκριση με τη Γιουνγκ Μπόις κι ο Παναθηναϊκός θα παίξει για το γόητρο κόντρα στον Άγιαξ.
Η προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League (5η) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κρίνει το μέλλον των δύο εκ των τριών ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι αυτές που βρίσκονται επί της ουσίας μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τους «ερυθρόλευκους» να κρατούν την τύχη στα χέρια τους και τους «ασπρόμαυρους» να ψάχνουν την υπέρβαση στο «Αρτέμιο Φράνκι» απέναντι στους «βιόλα». Όσον για τους «πράσινους», έχουν μόνο μαθηματικές πιθανότητες κι αυτές υπό προϋποθέσεις.
ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ρίχνονται πρώτοι στη μάχη (20:00) . Την πιο δύσκολη αποστολή θα έχει ο ΠΑΟΚ, που «καίγεται» για τους τρεις βαθμούς εάν θέλει να μείνει «ζωντανός» και να διεκδικήσει την πρόκριση στο φινάλε με την Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα. Η Φιορεντίνα μπορεί να βρίσκεται «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» της πρόκρισης (της αρκεί και η ισοπαλία για να την εξασφαλίσει και μαθηματικά) αλλά δεν θα είναι αδιάφορη καθώς με τυχόν ήττα από τον ΠΑΟΚ θα μπλέξει σε περιπέτειες στο φινάλε της φάσης των ομίλων.
Αρκετές οι απουσίες για τους Θεσσαλονικείς που θα παραταχθούν χωρίς τον τιμωρημένο, Αθανασιάδη και τους Περέιρα (τραυματίας), Τζαβέλλα (άρρωστος)
Απέναντι στον Άγιαξ που έχει ήδη προκριθεί και θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές για να προφυλαχθούν κάποιοι βασικοί, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη του νίκη στην φάση των ομίλων (έχει μόλις μία ισοπαλία). Ακόμη και να γίνει αυτό, πάντως, εάν υπάρξει νικητής στο Βίγκο, ανάμεσα στην Θέλτα και στην Σταντάρ Λιέγης, τότε το «τρίποντο» των «πρασίνων» δεν θα έχει καμία αξία, παρά μόνο για το γόητρο. Λέτο και Εμποκού δεν βρίσκονται στην αποστολή.
Στις 22:05 στο γήπεδο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουνγκ Μπόις και με νίκη ή, ισοπαλία περνάει και μαθηματικά στην φάση των «32». Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να πάρουν το «τρίποντο» έτσι ώστε στο φινάλε των ομίλων να διεκδικήσουν ην πρωτιά του 2ου γκρουπ στην Κύπρο με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ.
Ο Πάουλο Μπέντο δεν υπολογίζει στον τραυματία, Καρντόσο και στους Ντομίνγκες, Μάριν (για λόγους τακτικής), στον επίσης τραυματία, Καπίνι και στον ανέτοιμο Ντε Λα Μπέγια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.