Έξαλλοι με τον VARίστα Πολυχρόνη στον Αστέρα Τρίπολης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να ξεφύγει από τις δύο τελευταίες θέσεις των πλέι άουτ της Super League, μετά τη νίκη του (2-1 με ανατροπή) επί του Παναιτωλικού χθες Τετάρτη (22/4).

Μία ημέρα μετά το ματς, ο Αστέρας Τρίπολης εξέδωσε ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια για τον καταλογισμό πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, το οποίο, όπως τονίζει, θα μπορούσε να έχει στερήσει δύο καθοριστικούς βαθμούς από την ομάδα (σ.σ. ο Νίκος Παπαδόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του Ρόσα).

Οι Αρκάδες είναι έξαλλοι με την παρέμβαση του VARίστα Πολυχρόνη, λέγοντας πως μετέτρεψε σε πέναλτι μια μπασκετική φάση και αναφέρουν χαρακτηριστικά πως τέτοια αλληλοτραβήγματα συμβαίνουν σε κάθε κόρνερ.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR διαμαρτύρεται εντονότατα για τον καταλογισμό του πέναλτι – φάντασμα στον χθεσινό αγώνα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, το οποίο θα μπορούσε να έχει στερήσει δύο καθοριστικούς βαθμούς από την ομάδα μας.

Ο διαιτητής VAR, κ. Φώτης Πολυχρόνης στο 90ό λεπτό(!) διυλίζοντας μία μπασκετική φάση στην οποία ο τερματοφύλακας είναι πλήρως κάτοχος της μπάλας, έκρινε ότι έπρεπε να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών, διότι έξι μέτρα μακριά υπήρξε ένα αλληλοτράβηγμα επιθετικού και αμυντικού.

Ελαφρά τη καρδία ο κ. Πολυχρόνης αποφάσισε ότι πρέπει να στερήσει δύο βαθμούς από την ομάδα μας, όταν τέτοιου είδους φάσεις σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου, από το χαμηλότερο έως το υψηλότερο, δεν αξιολογούνται καν.

Πιστεύαμε ότι το VAR θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο για την απονομή δικαιοσύνης. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι γίνεται εργαλείο αυθαίρετων αποφάσεων. Αν είναι να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο το VAR, σε κάθε κόρνερ που οι παίκτες αλληλοτραβιούνται, θα πρέπει να καταλογίζεται κι ένα πέναλτι.

Πάντως, για την ομάδα μας στη διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν πολλές ίδιες φάσεις (τραβήγματα επιθετικών μας στην αντίπαλη περιοχή), αλλά ποτέ δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ μας.

Κλείνοντας, το μήνυμα το είχαμε λάβει εδώ και πολύ καιρό, αλλά ποτέ δεν περιμέναμε μία τόσο απροκάλυπτη απόφαση, η οποία θα μπορούσε να καταδικάσει την ομάδα μας στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.