Εύκολες προκρίσεις με ευρείες νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ο Ρέτσος πανηγυρίζει το 0-3 που σημείωσε ο ίδιος
Στους ομίλους του Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ οι δύο ελληνικές ομάδες

Ένα ημίχρονο, το πρώτο, ήταν αρκετό προκειμένου ο Ολυμπιακός να σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και να βρεθεί στην αυριανή (1/9) κλήρωση της UEFA, μαζί με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πίεσε αφόρητα στο Λέσκοβατς τη γηπεδούχο Τσουκαρίτσκι, στη ρεβάνς της νίκης του με 3-1 στο Φάληρο, έπαιξε σαν τη «γάτα με το ποντίκι» κι έφυγε νικητής και από τη Σερβία με 3-0, σε ένα παιχνίδι που ο Κώστας Φορτούνης κατέγραψε το 300ό παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού (23/9/2014 με Παναχαϊκή το πρώτο) κι έγινε ο μοναδικός παίκτης του πειραϊκού συλλόγου με 300 παιχνίδια τα τελευταία 18 χρόνια, μετά τον Μαυρογενίδη (2005-06).

Η συντριπτική ανωτερότητα του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς στο 34’, όταν η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, ο οποίος με συρτό σουτ βρήκε στόχο, γράφοντας το 0-1 με το 50ό «ερυθρόλευκο» τέρμα του, ενώ ο διεθνής επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας, που σκοράρει στην Ευρώπη σε πέντε διαδοχικές περιόδους.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου (45’) ο Μπιέλ πήρε άλλη μια κάθετη από τον Βρουσάι, όπως και στη φάση του 0-1, απέφυγε έναν αντίπαλο και νίκησε τον Σαμούροβιτς για το 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρίτο γκολ για την ελληνική ομάδα και σκόρερ τον Ρέτσο, που το έψαχνε πολύ στις στημένες μπάλες: από κόρνερ του Φορτούνη στο 53΄ ο διεθνής στόπερ σηκώθηκε δυνατά και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το τελικό 0-3.

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ (Λέζνιακ): Σαμούροβιτς, Στεβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς (81′ Σεραφίμοβιτς), Τόσιτς, Στάνκοβιτς (77′ Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (65′ Ανχλίβι), Νίκσεβιτς, Γιάνκοβιτς (46’ Ζε Μάριο), Ιβάνοβιτς (77’ Οβούσου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (58′ Πορόσο), Φρέιρε, Βρουσάι, Καμαρά (46′ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Μασούρας (68′ Καρβάλιο), Φορτούνης (58′ Σκάρπα), Μπιέλ, Ελ Καμπί (46′ Ελ Αραμπί).

Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ

Με δεύτερη νίκη, που συνοδεύτηκε από το επιβλητικό 4-0 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκρισή του στους ομίλους του UEFA Europa Conference League, αποκλείοντας τη Χαρτς με συνολικό σκορ 6-1. Τάισον (16′, 71′), Μπράντον Τόμας (23′) και Γιάννης Κωνσταντέλιας (57′) τα γκολ για τους «ασπρόμαυρους», που πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και περιμένουν πλέον την αυριανή (1/9) κλήρωση για να μάθουν τους αντιπάλους τους στη διοργάνωση, κάνοντας όνειρα για πορεία ανάλογη με την προ διετίας, όταν κι έφτασαν ως τα προημιτελικά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (64′ Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (64′ Οζντόεφ), Τάισον (74′ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς (81′ Βρακάς), Κωνσταντέλιας, Τόμας (74′ Τζίμας).

ΧΑΡΤΣ (Φράνκι ΜακΑβόι): Κλαρκ, Κεντ, Σίμπικ, Ρόουλς, Ατκινσον (82′ Οφιά), Κίνγκσλεϊ (66′ Ντένχολμ), Μπόις (59′ Ταγκάβα), Ντέβλιν (82′ Χάλιντεϊ), Κοχρέιν, Σάνκλαντ (66′ Λάουρι), Βάργκας.

Πηγή: amna.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.