Φινάλε στην πρεμιέρα με νίκες Παναθηναϊκού και Απόλλωνα Πατρών

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 82-71 του Αμαρουσίου στο «άδειο» ΟΑΚΑ και ξεκίνησε νικηφόρα στη φετινή Basket League. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός επιζητούσε ένα… ήρεμο απόγευμα στο ΟΑΚΑ απέναντι στο Μαρούσι, περισσότερο για να «φτιάξει» λίγο την ψυχολογία του μετά την ήττα στο ντέρμπι. Εν μέρει το κατάφερε.

Αν και το «παγωμένο» ΟΑΚΑ λόγω της τιμωρίας των «πρασίνων» από τη περσινή σεζόν, δεν… προσφερόταν ιδιαίτερα, μπόρεσε να φτάσει σε μια εύκολη επικράτηση, έχοντας καθαρίσει το ματς από νωρίς, και να πάει με… περισσότερη ηρεμία στο ματς με την Μπάγερν την ερχόμενη Πέμπτη (12/10, 21:15) στο ΟΑΚΑ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ότι τα αίματα «άναψαν» στην 4η περίοδο με πρωταγωνιστή τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον Μάρκο Λούκοβιτς.

Δεκάλεπτα: 16-16, 47-29, 69-45, 82-71

Στο τέλος κρίθηκε το Απόλλων-Καρδίτσα

Μετά από «μάχη» επί 40 λεπτά, o Απόλλων Πάτρας αναδείχτηκε νικητής με 72-71, στο… ντέρμπι με τον Α.Σ. Καρδίτσας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Basket League. Ο Τι Τζέι Σταρκς με 28 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης όχι μόνο των Αχαιών αλλά και του αγώνα, ενώ διαμόρφωσε και το 72-69 με 2/2 βολές στα 18’’.

Μοιραίος αποδείχτηκε εν συνεχεία για τους Θεσσαλούς ο Κλάσεν, που αστόχησε σε τρίποντο στα οκτώ δεύτερα. Ο Σμιθ μπορεί να πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και να μείωσε σε 72-71 με φόλοου στα επτά δέκατα του δευτερολέπτου, αλλά δεν υπήρχε πλέον χρόνος και οι Αχαιοί πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 26-21, 40-42, 58-58, 72-71

Αυτά ήταν τα δύο τελευταία χρονικά ματς της πρεμιέρας της Basket League, που ολοκληρώθηκε.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.