Γάτος: «Έπραξα αυτό που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου στο κολυμβητήριο»

Τόνισε στο magnesiasports ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Βόλου

Το magnesiasports επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, κ. Σπύρο Γάτο, ο οποίος εξήγησε ότι το πρόβλημα στην πισίνα του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας δεν αφορούσε σε κάποιο μηχάνημα που χάλασε, όπως υπήρχε η σχετική φημολογία.

Συγκεκριμένα, όπως μας πληροφόρησε, το προσωπικό του Κολυμβητηρίου αντιλήφθηκε, όταν δεν υπήρχαν αθλητές και τα νερά ήταν λιμνάζοντα, να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού Ph, καθώς δεν έπεφτε αρκετό χλώριο, και ο ίδιος για λόγους υγιεινής πήρε την ευθύνη πάνω του να κλείσει το κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας, όπως επιβάλλεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις για 18-24 ώρες, για να υπερχλωριωθεί το νερό και να επανέλθει το Ph στα επιθυμητά όρια, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος σωματικών λοιμώξεων στους αθλητές.

Ο κ. Γάτος θεωρεί ότι έκανε το σωστό κι αυτό που του υπαγόρευε η συνείδησή του, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, καθώς λόγοι υγιεινής επέβαλαν τη μη χρήση της πισίνας για περίπου μία μέρα σύμφωνα και με διεθνή πρότυπα.

Παράλληλα, τόνισε ότι ως άνθρωπος που είναι 50 χρόνια στους αθλητικούς χώρους δεν κάνει τίποτε άλλο από το να είναι συνεχώς σε αθλητικές εγκαταστάσεις και να βλέπει τα προβλήματα και πιστεύει ότι χρειάζονται συντήρηση αρκετοί αθλητικοί χώροι, κάνοντας λόγο για χρονοβόρες διαδικασίες δυστυχώς πολλές φορές και για μεγάλο κόστος, γι’ αυτό και πρέπει να δίνονται προτεραιότητες.

«Προσπαθούμε να επιλύσουμε κάθε τι, κάμνουμε τα αδύνατα δυνατά. Πέφτουμε επάνω στα προβλήματα και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, για τις οποίες προστρέχουμε. Ζητώ από τους ανθρώπους που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων να τις προσέχουν και να τις σέβονται», επεσήμανε ο κ. Γάτος.

Σε ό,τι αφορά το σπασμένο ταμπλό στο κλειστό της Αγριάς ο κ. Γάτος ανέφερε ότι έχει παραγγελθεί ταμπλό, αλλά και εφεδρικό, και αναμένεται. Για το παρκέ στο «Βάκης Παρασκευόπουλος», που έχει φουσκώσει σε πολλά σημεία, με συνέπεια να είναι ακατάλληλο για παιχνίδια, μας πληροφόρησε ότι στις επόμενες μέρες θα γίνει αυτοψία και μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.