Γεωργέας: Μας ζήτησαν να χάσουμε 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής κατέθεσε ότι ο πρόεδρος της Βέροιας έδωσε στον ίδιο και τους συμπαίκτες του εντολή να χάσουν από τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου 2013 με σκορ 3-0.

Ο Νίκος Γεωργεας επανέλαβε σήμερα ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι όταν ήταν αρχηγός στη Βέροια ζητήθηκε σε αυτόν και τους συμπαίκτες του να κάτσουν να χάσουν από τον Ολυμπιακό με σκορ 3-0.

Σύμφωνα με τον πρώην ποδοσφαιριστή, «πριν από την έναρξη του β ημιχρόνου και ενώ το σκορ ήταν 0-0, ήρθε στα αποδυτήρια ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Λαναρής, και μας ζήτησε να χάσουμε με  3-0. Μας είπε όποιος διαφωνεί, ας βγει».

Ο ίδιος με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πλησίασε τον προπονητή του Δ. Καλαϊτζίδη και του ζήτησε να τον κάνει αλλαγή, αλλιώς θα προκαλούσε δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αποχωρούσε από το παιχνίδι.

«Δεν θα καθόμουν να χάσω έτσι, δεν μου είχε ξανατύχει να μου το ζητήσουν και ζήτησα να βγω».

Πρόεδρος: Σας ζητήθηκε να έχετε μειωμένη απόδοση;

Γεωργέας: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Υπήρξε μειωμένη απόδοση από κάποιον;

Γεωργέας: Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον, μην πάρω κάποιον στον λαιμό μου. Πρώτη φορά στη ζωή μου, μου συμβαίνει αυτό. Δεν μου άρεσε καθόλου. Ζήτησα να με βγάλει έξω για να μη φάω κόκκινη κάρτα.

Εισαγγελέας: Όταν καθίσατε στον πάγκο, παρακολουθήσατε τον αγώνα με συγκέντρωση;

Γεωργέας: Όχι.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν τον παρακολουθήσατε αφού είχαν προηγηθεί όλα αυτά στο ημίχρονο;

Γεωργέας: Γι’ αυτό δεν τον παρακολούθησα. Μόνο τα γκολ παρακολούθησα.

Εισαγγελέας: Περιγράψτε μου τις φάσεις.

Γεωργέας: Δεν τις θυμάμαι.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται ύποπτος για παράνομο στοιχηματισμό και ο  Ν.Γεωργέας είπε χαρακτηριστικά: «Αν ρωτάτε εμένα, δεν γίνεται να έρθει ακριβές σκορ χωρίς να είναι πιασμένοι και οι μεν και οι δε. Κάποιοι έχουν συντελέσει».

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι κατηγορούνται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας Γιώργος Αρβανιτίδης, ο τότε γενικός αρχηγός της Βέροιας Γιώργος Λαναρής και οι τότε ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας του Βορρά» Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης και Γκιγέρμο Πέρεζ Μορένο.

Efsyn.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.