ΓΓΑ: «Συμμετοχή σε πανελλήνια πρωταθλήματα μόνο με ειδική αθλητική αναγνώριση»

Ένα έγγραφο που μπορεί να επηρεάσει τις αθλητικές διοργανώσεις εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, η Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ γνωστοποιεί ότι για τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων σε πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα ή τελικές φάσεις πανελληνίων αγώνων των οικείων ενώσεων ή ομοσπονδιών, απαιτείται να διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Η επιστολή έχει αποσταλεί σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και αναφέρει συνολικά ότι: «Σε συνέχεια της δημοσίευσης του Ν. 4726/2020, με το άρθρο 3 παρ. 1Α, του οποίο ορίστηκε ότι: Κατά τα πρώτα δύο (2) έτη από την εγγραφή του σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, το αθλητικό σωματείο μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελληνίων αγώνων χωρίς να διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση, την οποία μπορεί να αιτηθεί και να λάβει το αργότερο εντός του ιδίου χρονικού διαστήματος…», σας επισημαίνουμε ότι για την συμμετοχή αθλητικών σωματείων σε πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα ή σε τελικές φάσεις πανελληνίων αγώνων των οικείων ενώσεων ή ομοσπονδιών, απαιτείται να διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση!

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και απομένει να φανεί πώς θα γίνει η εφαρμογή του Νόμου και τι μπορεί να προκύψει, καθώς είναι δεδομένο ότι κάποια σωματεία δεν έχουν καταθέσει καν αίτηση για την ειδική αθλητική αναγνώριση ή/και για την ένταξή τους στο Αθλητικό Μητρώο, που σ’ αυτήν τη φάση δεν αναφέρεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.