Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων για το Χάντμπολ στην Ευρώπη

Τους πρώτους αντιπάλους τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χάντμπολ της επόμενης σεζόν έμαθαν σήμερα οι τέσσερις ελληνικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός/Ομιλος Ξυνή, ο οποίος θα μετάσχει στο EHF Cup, θα αντμετωπίσει στον 2ο γύρο την ουγγρική Κόμλο, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στις 6 ή 7 Οκτωβρίου στην Ουγγαρία και τη ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα.

Στο Challenge Cup η περσινή φιναλίστ ΑΕΚ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τον 3ο γύρο (17 ή 18 και 24 ή 25 Νοεμβρίου, πρώτο ματς στην Αθήνα), όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού μεταξύ της αυστριακής Μπρέγκεντς και της Τσιομπρούτσιου από τη Μολδαβία.

Στο β΄ γύρο της ίδιας διοργάνωσης (6 ή 7 και 13 ή 14 Οκτωβρίου), ο Διομήδης Άργους θα παίξει με τη ρωσική Ντιναμό Βίκτορ και ο Αερωπός Έδεσσας με τη Λασέκα από τη Λευκορωσία, αμφότεροι με το πρώτο ματς εντός έδρας.

Αν προκριθούν στο γ΄ γύρο, ο μεν Διομήδης θα αντιμετωπίσει την ολλανδική Φόλενταμ, ο δε Αερωπός τη βουλγαρική Ντόμπρουτζα. Η Ελλάδα δεν έχει φέτος εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των γυναικών, αφού καμία από τις ομάδες που είχαν δικαίωμα δεν δήλωσε συμμετοχή.