Η Μπαρτσελόνα αρνείται εμπλοκή σε παράνομη αγορά ήπατος για τον Αμπιντάλ

Η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομη αγορά ήπατος για τον Έρικ Αμπιντάλ, μετά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρό της, Σάντρο Ροσέλ.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, τα δημοσιεύματα θίγουν την τιμή και την υπόληψη του Ερίκ Αμπιντάλ, του Σάντρο Ροσέλ, ενώ πλήττουν την εντιμότητα όλων των οργανισμών που συνδέονται με μεταμοσχεύσεις.

Επίσης, οι Καταλανοί εκφράζουν τη στήριξή τους τόσο στον Αμπιντάλ, που τώρα είναι τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, όσο και στον Ροσέλ.

«Η FC Mπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη, όπως έκανε ήδη και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου “Clinic de Barcelona”, μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα σε σχέση με τη μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο νυν τεχνικός διευθυντής της πρώτης ομάδας, Έρικ Αμπιντάλ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Η πληροφορία που διοχετεύτηκε παραλείπει ένα σημαντικό γεγονός, όπως είναι ο σχετικός αρχειοθετημένος φάκελος από δικαστήριο της Βαρκελώνης, με ημερομηνία 18 του περασμένου Απριλίου, γεγονός που θίγει την τιμή και την υπόληψη του Έρικ Αμπιντάλ, όλων των οργανισμών που συνδέονται με μεταμοσχεύσεις, της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της, Σάντρο Ροσέλ».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο σύλλογος θλίβεται βαθύτατα για την έλλειψη αυστηρότητας ως προς τη διάχυση των σχετικών πληροφοριών για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει τη στήριξή της στον Έρικ Αμπιντάλ και στο ίδρυμά του για να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των παιδιών και των νέων που υποβάλλονται σε παρόμοιες ιατρικές θεραπείες».

Τον Μάρτιο του 2011 ο πρώην άσος των Καταλανών διαγνώστηκε με καρκίνο στο ήπαρ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κι ένα χρόνο αργότερα (Μάρτιος 2012), ανακοινώθηκε πως χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος. Τότε είχε γίνει γνωστό ότι δότης του μοσχεύματος ήταν ο εξάδελφός του, Ζεράρ.

Το θέμα ανακινήθηκε από δημοσιεύματα του France Football και της ισπανικής El Confidencial, που αποκάλυψαν συνομιλίες στις οποίες εμφανιζόταν ως ομιλητής και ο Σάντρο Ροσέλ.

Ο Ροσέλ βρίσκεται στην φυλακή για «ξέπλυμμα βρώμικου χρήματος» και είναι χαρακτηριστικό, ότι οι δικηγόροι του δηλώνουν άγνοια για το περιστατικό, ενώ αναρωτιούνται για τη χρονική στιγμή που επελέγη από κάποιους να δημοσιοποιηθεί το θέμα.

«Μας φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο να μπορείς να αγοράσεις με παράνομο τρόπο ένα ήπαρ και να γίνεται η μεταμόσχευση σε δημόσιο νοσοκομείο», αναφέρθηκε από την πλευρά του Ροσέλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.