Η Ελλάδα «βύθισε» την Τουρκία με 27-1 στο πόλο ανδρών

Περίπατος για την εθνική ομάδα πόλο ανδρών στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Η ελληνική ομάδα διέσυρε με 27-1 την αδύναμη Τουρκία, στο πλαίσιο του Γ΄ ομίλου, και στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στο ματς της Τετάρτης (18/7) με την Ολλανδία και κυρίως στο ντέρμπι της Παρασκευής (20/7) με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία.

Η εθνική ξεκίνησε λίγο «μουδιασμένα» το ματς, χωρίς ρυθμό στην επίθεση, αλλά ήταν ζήτημα χρόνου να «ξεκολλήσει». Τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας, Βλαχόπουλος, Φουντούλης και Γούνας, εκμεταλλεύθηκαν την κλειστή άμυνα των Τούρκων, που τους έδινε ξεμαρκάριστα σουτ από την περιφέρεια, και σημείωσαν τα πρώτα οκτώ γκολ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε 5-1, με τον Σονμέζ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της Τουρκίας στο ματς, ενώ στη συνέχεια η πιεστική ελληνική άμυνα απέφερε πολλά κλεψίματα και εύκολα γκολ στην κόντρα, με το δείκτη του σκορ να ανεβαίνει στο 12-1 στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου.

Οι διεθνείς δεν χαλάρωσαν σε κανένα σημείο (άλλωστε η διαφορά τερμάτων μπορεί να παίξει ρόλο για την πρώτη θέση του ομίλου) και έφτασαν στο… θηριώδες 27-1, πετυχαίνοντας εννέα γκολ στην τελευταία περίοδο και συνολικά έντεκα στην κόντρα!

Ο Θοδωρής Βλάχος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής των δύο τερματοφυλάκων (ο Φλέγκας έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και ο Ζερδεβάς στο δεύτερο), ενώ στην άτυπη μάχη για τον πρώτο σκόρερ ο Γιάννης Φουντούλης με το τελευταίο γκολ του αγώνα έφτασε τα έξι, αφήνοντας στα πέντε τους Βλαχόπουλο και Γούνα. Να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Τουρκία): 1-5, 0-7, 0-6, 0-9

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 0-2 Φουντούλης (περιφέρεια), 1-2 Σονμέζ (φουνταριστός), 1-3 Γούνας (περιφέρεια), 1-4 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 1-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 1-6 Φουντούλης (περιφέρεια), 1-7 Φουντούλης (π.π.), 1-8 Γούνας (περιφέρεια), 1-9 Δερβίσης (κόντρα), 1-10 Αργυρόπουλος (κόντρα), 1-11 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 1-12 Δερβίσης (κόντρα), 1-13 Γούνας (περιφέρεια), 1-14 Μουρίκης (φουνταριστός), 1-15 Καπότσης (κόντρα), 1-16 Γούνας (κόντρα), 1-17 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 1-18 Φουντούλης (περιφέρεια), 1-19 Δερβίσης (π.π.), 1-20 Καπότσης (κόντρα), 1-21 Δερβίσης (κόντρα), 1-22 Βλαχόπουλος (κόντρα), 1-23 Καπότσης (περιφέρεια), 1-24 Γούνας (περιφέρεια), 1-25 Φουντούλης (κόντρα), 1-26 Αργυρόπουλος (κόντρα), 1-27 Φουντούλης (κόντρα).

Η εθνική είχε 3/4 με παίκτη παραπάνω, 12 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 11 στην κόντρα. Η Τουρκία είχε 0/2 με παίκτη παραπάνω και 1 γκολ από θέση φουνταριστού.

Διαιτητές: Βάρκονι (Ουγγαρία), Αντζιλέρι (Μάλτα)

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σινάν Τουρούντς): Κιλ, Ατσάρ, Σενέμογλου, Καχραμάν, Μπιγίκ, Ντουζενλί, Εργκίν, Τουράν, Σονμέζ 1, Οζμπέκ, Γιλμάζ, Γκουρντενλί, Οζντεμίρ

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Νικολαϊδης, Φουντούλης 6, Καπότσης 3, Δερβίσης 4, Αργυρόπουλος 3, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 5, Βλαχόπουλος 5, Ζερδεβάς

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.