Η ΕΟΕ τίμησε τους κορυφαίους και τις κορυφαίες του 2022

Ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2022 βράβευσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε μία τελετή γεμάτη λάμψη και αισιοδοξία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» το βράδυ της Τρίτης 17/01.

Η ΕΟΕ τίμησε όσους κατέκτησαν μετάλλια στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα της περασμένης χρονιάς. Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν ήταν και η Εθνική Ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, αποτελούμενη μεταξύ άλλων και από τις Βολιώτισσες Ζωή Καράγγελου και Έλενα Φραγκάκη, όπως και η Εθνική Πόλο Ανδρών, με επικεφαλής τον Βολιώτη προπονητή Θοδωρή Βλάχο.

Η Ζωή Καράγγελου

Βραβεύτηκε επίσης και ο κωπηλάτης Αντώνης Παπακωνσταντίνου που έλκει την καταγωγή του από τον Πτελεό.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που τιμήθηκαν, παρέλαβαν και τις επιταγές τους, μετά την πρωτοποριακή απόφαση της ΕΟΕ να στηρίξει οικονομικά όσους κατέκτησαν μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Παραδόθηκαν επίσης οι επιταγές στους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν τις Ολυμπιακές Υποτροφίες της ΔΟΕ και είναι οι Nόρα Δράκου, Παύλος Καγιαλής, Εμμανουήλ Καραλής, Αλκης Κυνηγάκης, Μαρία και Αννέτα Κυρίδου, Κώστας Μερετσόλιας, Χριστίνα Μπούρμπου, Αννα Ντουντουνάκη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ελισάβετ Τελτσίδου και Φανή Τζέλη.

Στην εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τις μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού που έφυγαν από τη ζωή το 2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.