Η μεγάλη επιστροφή του Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επισφράγισε τη θριαμβευτική επιστροφή στο υψηλότερο επίπεδο με την κατάκτηση του US OPen, για τρίτη φορά στην καριέρα του, επικρατώντας στον τελικό του τουρνουά της Νέας Υόρκης με 6-3, 7-6, 6-3 του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.

Ο Σέρβος άσος κατάκτησε το τέταρτο και τελευταίο Grand Slam τουρνουά της χρονιάς για τρίτη φορά στην καριέρα του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην πορεία του ως τον τελικό αλλά και μετά απ΄ αυτόν, δεν έχασε σετ!

Ο «Νόλε» χρειάστηκε περίπου 3,5 ώρες παιχνίδι για να επιβληθεί του Αργεντινού και να φτάσει στο 14ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, φτάνοντας τον Πιτ Σάμπρας και υπολειπόμενος πια μόνο των Ρότζερ Φέντερερ (20) και Ράφαελ Ναδάλ (17).

Ήταν ο δεύτερος σερί τίτλος σε Major διοργάνωση για τον Τζόκοβιτς, καθώς είχε προηγηθεί πριν από μερικές εβδομάδες το τουρνουά του Wimbledon στο Λονδίνο, με αντίπαλο τον Κέβιν Άντερσον.

Ταυτόχρονα, η κατάκτηση του 71ου τίτλου καριέρας σε (102 τελικούς) τον εκτόξευσε στην τρίτη θέση του ranking list της ΑΤΡ, θέση που είχε να βρεθεί από τον Μάιο του 2017!

Στο τέλος του αγώνα, ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε δεόντως την επιτυχία του, φωνάζοντας μαζί με τον καλό φίλο του και διάσημο ηθοποιό Τζέραλντ Μπάτλερ «This is Sparta».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.