Οι όμιλοι του Μουντιάλ μέσα από 10 ξεχωριστούς αριθμούς

Παραμονή της έναρξης της φάσης των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) σας παρουσιάζει ορισμένους ξεχωριστούς αριθμούς που δεν πρέπει να ξεχαστούν από τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ.

Αναλυτικά:
0 – Για πρώτη φορά από το 1982 καμία ομάδα της Αφρικής δεν κατάφερε να… επιβιώσει στη φάση των ομίλων. Η Σενεγάλη ήταν η τελευταία -χρονικά- που αποκλείστηκε στη Ρωσία, χάνοντας την πρόκριση, λόγω… καρτών.
2,54 – Συνολικά σε 48 αναμετρήσεις στη φάση των ομίλων σημειώθηκαν 122 γκολ. Ο μέσος όρος ήταν 2,54 τέρματα ανά αγώνα, ο οποίος είναι χαμηλότερος από τον 2,67 που είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία. Μόνο πέντε προηγούμενα Μουντιάλ είχαν χαμηλότερο μέσο όρο, αλλά στο φετινό σημειώθηκε ρεκόρ από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν 36 παιχνίδια, πριν υπάρξει αναμέτρηση που έληξε 0-0.
4 – Για τέσσερις «οικοδέσποινες» πόλεις της Ρωσίας το Μουντιάλ ολοκληρώθηκε. Οι κάτοικοι και όσοι είχαν επισκεφθεί τις πόλεις Εκατέρινμπουργκ, Βόλγκογκραντ, Σαράνσκ και Καλίνιγκραντ θα δουν τις νοκ άουτ αναμετρήσεις από την τηλεόραση, καθώς δεν θα διοργανωθούν άλλοι αγώνες εκεί.
5 – Ο Χάρι Κέιν της Αγγλίας οδηγεί την κούρσα των πρώτων σκόρερ στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας βρει δίχτυα 5 φορές.
9 – Εννέα φορές παίκτες ζημείωσαν τις ομάδες τους σημειώνοντας αυτογκόλ, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, «σπάζοντας» το προηγούμενο των 6 αυτογκόλ που είχαν καταγραφεί το 1998 στο Μουντιάλ της Γαλλίας.
37 – Η Γερμανία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Μουντιάλ, αλλά οι περισσότεροι από τους μισούς παίκτες που αγωνίζονται στην Bundesliga προκρίθηκαν στη φάση των «16». Από τους 67 ποδοσφαιριστές που έχουν σαν επαγγελματική έδρα την Γερμανία, οι 37 προκρίθηκαν με τις Εθνικές ομάδες τους στον δεύτερο γύρο, μεταξύ των οποίων οι 10 είναι Ελβετοί και 7 Ιαπωνέζοι.
71 – Η Γερμανία έχει μπροστά της 71 ημέρες για να… ξεπεράσει τον πικρό αποκλεισμό της και να σηκώσει ανάστημα απέναντι στη Γαλλία στο Μόναχο, στο πλαίσιο του νεοσύστατου Κυπέλλου των Εθνών.
226 – Τις επόμενες ημέρες η Γερμανία ενδέχεται να χάσει το ρεκόρ σκοραρίσματος σε νοκ άουτ παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή τα «πάντσερ» ισοβαθμούν στην κορυφή με την Βραζιλία (έχουν σημειώσει από 226 γκολ), αλλά οι νοτιοαμερικανοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναξιά της πρώτης θέσης στη σχετική λίστα, σημειώνοντας ένα τέρμα απέναντι στο Μεξικό στη φάση των «16».
2.500 – Ο Τυνήσιος Μπεν Γιουσέφ σημείωσε ένα γκολ ορόσημο στο εφετινό Μουντιάλ, καθώς το χθεσινό απέναντι στον Παναμά ήταν το Νο 2.500 στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.
1.2 εκ. (και συνεχίζει να αυξάνεται) – Ο Ισλανδός Ρούρικ Γκίσλασον άρχισε τις υποχρεώσεις του στο Μουντιάλ με περίπου 40.000 ακόλουθους στο Instagram, αριθμός που… εκτοξεύτηκε. Ο ξανθός και μυώδης μέσος, ο οποίος αγωνίζεται στη Σαντχάουζεν (ομάδας της δεύτερης κατηγόριας του γερμανικού πρωταθλήματος), μόλις έγινε αντιληπτός από το γυναικείο πληθυσμό στην αναμέτρηση της Ισλανδίας με την Αργεντινή είδε το λογαριασμό του να παίρνει φωτιά, φτάνοντας τους 1.2 εκ. ακόλουθους, αριθμός που συνεχίζει να ανεβαίνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.