Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα: Κόντρα στην Ουγγαρία για να ανέβει στην κορυφή του κόσμου η Εθνική πόλο

Στις 12 το μεσημέρι ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Στο ίσως σημαντικότερο παιχνίδι της ιστορίας της, η Εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών κοντράρεται στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου με την πανίσχυρη Ουγγαρία!

Η μεγάλη ώρα έφτασε Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα αρχίζει στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας…..Η Εθνική πόλο Ανδρών διεκδικεί το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, έχοντας μπροστά της ως τελευταίο εμπόδιο την πανίσχυρη Ουγγαρία!

Ο βολιώτης προπονητής Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του έχουν ήδη γράψει ιστορία με την έως τώρα εντυπωσιακότατη πορεία τους στη διοργάνωση, με εξασφαλισμένο τουλάχιστον το αργυρό και «κλειδώνοντας» την παρουσία της «γαλανόλευκης» στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι το επόμενο καλοκαίρι.

Παρ’ όλα αυτά, όταν έχεις φτάσει ένα βήμα πριν ανέβεις στην κορυφή του κόσμου, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τα δώσεις όλα στο τελευταίο σου παιχνίδι, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τη μεγάλη πρόκριση από τον ημιτελικό με τη Σερβία.

«Γράφουμε ιστορία, κάναμε μία εκπληκτική εμφάνιση αλλά έχουμε άλλο ένα, είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρωθούμε και να μπούμε αποφασισμένοι στον μεγάλο τελικό. Μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή, το αισθανόμαστε. Πήραμε και το εισιτήριο για το Παρίσι, βγάζουμε ακόμη ένα βάρος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μας είναι πάντα η διάκριση, ελπίζω να σας δώσουμε και άλλα», είπε μετά τη νίκη επί των Σέρβων ο αρχιτέκτονας Θοδωρής Βλάχος, ενώ ο Γιάννης Φουντούλης πρόσθεσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά δεν μας φτάνει αυτό. Θέλουμε να ανέβουμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Θέλουμε να ακούσουμε τον εθνικό μας ύμνο μετά το τέλος του αγώνα. Είμαστε εδώ για την κορυφή. Χρειάζεται μυαλό και συγκέντρωση».

Για να φτάσει ως εδώ, η Εθνική μας έκανε το 3/3 και πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο στον οποίο αντιμετώπισε κατά σειρά Αυστραλία, Καζακστάν και ΗΠΑ, ενώ στα προημιτελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο. Το χρυσό γκολ του Σκουμπάκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης χάρισε στην ομάδα μας τη νίκη με 10-9, ενώ στον ημιτελικό με τη Σερβία οι παίκτες του Βλάχοι κυριάρχησαν, και με σημαντικότερο «όπλο» την εξαιρετική τους άμυνα, πανηγύρισαν τη νίκη με 13-7 και την ιστορική πρόκριση.

Όσο για την Ουγγαρία των (συνολικά) 37 χρυσών μεταλλίων, στον όμιλο πανηγύρισε δύο πολύ άνετες νίκες κόντρα σε Ιαπωνία (16-8) και Αργεντινή (21-13), ενώ επικράτησε και της Κροατίας (12-10), για να πάρει την πρωτιά. Στους «8» αγχώθηκε αλλά τελικά ξεπέρασε το εμπόδιο των ΗΠΑ (13-12), ενώ με πολύ μεγάλη δυσκολία πέρασε και από τον ημιτελικό της, στον οποίο χρειάστηκε ένα μεγάλο λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα, για να επικρατήσει 12-11 της Ισπανίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.