Η Πολωνία δεν επέτρεψε στην Ρωσίδα, Ζβονάρεβα, την είσοδο στην χώρα για να παίξει σε τουρνουά τένις

Η Ρωσίδα τενίστρια Βέρα Ζβονάρεβα αποκλείστηκε από την είσοδο στην Πολωνία για λόγους κρατικής και δημόσιας ασφάλειας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών το Σάββατο (22/07).

Η 38χρονη, «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του 2008 στο Πεκίνο, ήταν στη λίστα με τις παίκτριες που θα λάβουν μέρος στο 250άρι τουρνουά της WTA “BNP Paribas Warsaw Open” που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη Δευτέρα (24/07).

«Η συνοριακή φρουρά εμπόδισε μία Ρωσίδα τενίστρια να εισέλθει στην Πολωνία. Η Βέρα Ζβονάρεβα, χρησιμοποιώντας βίζα που εκδόθηκε από τη Γαλλία, προσπάθησε να μπει στη χώρα μας με πτήση από το Βελιγράδι προς τη Βαρσοβία», αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ της χώρας.

Η Ζβονάρεβα, η οποία έφτασε στην Πολωνία την Παρασκευή (21/07), βρίσκεται σε λίστα με άτομα που θεωρούνται ανεπιθύμητα στην χώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο. «Μετά την άφιξή της από τη Σερβία, η τενίστρια έμεινε στη ζώνη διέλευσης του αεροδρομίου Σοπέν της Βαρσοβίας και σήμερα μετά τις 12:00 αναχώρησε για την Ποντγκόριτσα», προσθέτει το πολωνικό ΥΠΕΞ.

Η ομοσπονδία τένις γυναικών (WTA) ανέφερε το Σάββατο ότι ήταν ενήμερη για την κατάσταση. «Η ασφάλεια και η ευημερία όλων των παικτών είναι κορυφαία προτεραιότητα της WTA», αναφέρει στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Η Βέρα έχει φύγει από την Πολωνία και θα αξιολογήσουμε περαιτέρω το θέμα με το τουρνουά.»

Η Πολωνία έχει γίνει ένας από τους πιο ένθερμους συμμάχους της Ουκρανίας από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα το 2022 και αρνείται την είσοδο σε άτομα που υποστηρίζουν τις ενέργειες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Οι διοργανωτές του τουρνουά, προς το παρόν, δεν έχουν πάρει θέση για την υπόθεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.