Η πρώτη αντίδραση του παράγοντα που κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει τρανταχτεί συθέμελα από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε πριν από 22 χρόνια από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Μάλιστα, η χρυσή Ολυμπιονίκης «έδειξε» το πρόσωπο το οποίο καταγγέλλει, με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» να αποκαλύπτει το όνομα του παράγοντα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τον Αριστείδη Αδαμόπουλο. Ο εν λόγω είναι αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος – ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου.

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του ονόματός του, ως του άνδρα που καταγγέλλει η Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε, ο ίδιος πήρε θέση με μια λιτή δήλωση στην ιστοσελίδα «sports3.gr». «Ναι, πριν λίγο έμαθα κι εγώ για το δημοσίευμα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Θα μιλήσω πρώτα με τον δικηγόρο μου». Πλέον, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Αριστείδης Αδαμόπουλος, είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση και μέχρι τη διαλεύκανσή της, με απόφαση του κόμματος, αναστέλλεται κάθε κομματική του ιδιότητα.

Μάλιστα, το απόγευμα του Σαββάτου (16.01), υπήρξε και ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του μέλους της ΔΗΜΤΟ Ραφήνας κ. Αδαμόπουλου

«Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κύματα συμπαράστασης στην Χρυσή Ολυμπιονίκη
Αναφορά στην τόλμη με την οποία η Σοφία Μπεκατώρου πήρε την απόφαση να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη προ ετών κάνει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από επικοινωνία μαζί της.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο» και «κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις», ενώ χαρακτήρισε την χρυσή Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας «Ολυμπιονίκη της Eυθύνης, στο όνομα όλων, γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια».

«Δείχνει τον δρόμο ώστε το στίγμα να περάσει από το θύμα στον θύτη», γράφει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.