Η ρευστή εικόνα της Γ’ Εθνικής ενόψει της νέας χρονιάς

Ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου ετοιμάζεται για την άνοδο

Είναι δεδομένο ότι η Γ’ Εθνική δεν έχει καμία σχέση με τα τοπικά πρωταθλήματα σε πολλά επίπεδα και ο Ολυμπιακός Βόλου, εξασφαλίζοντας την άνοδό του στην επόμενη κατηγορία, καλείται να τα έχει όλα αυτά και ακόμη περισσότερα υπόψη του, με το αγωνιστικό κομμάτι ειδικά να αποτελεί το μείζον, αφού ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ πιο έντονος.

Προφανώς και δεν έχει οριοθετηθεί ακόμη κάποιος στόχος για την επόμενη χρονιά, αλλά και μόνο τις ομάδες που πρόκειται να συμμετέχουν στην εθνική κατηγορία να δει κανείς, καταλαβαίνει ότι ο κάθε σύλλογος θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατός.

Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής, αφού υποτίθεται ότι θα γίνει αγώνας ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν στην 11η θέση, δηλαδή στη Νίκη Ευκαρπίας και τον Αστέρα Πετριτή, από 1ο και 2ο όμιλο αντίστοιχα, όπως προβλέπει η προκήρυξη. Η Νίκη Ευκαρπίας πάντως έχει αναφέρει μέσω social media ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν θα πάρει μέρος στη Γ’ Εθνική της επόμενης χρονιάς. Από τον 2ο όμιλο πάντως, όπου συμμετείχαν οι θεσσαλικές ομάδες, Μαγνησιακός και Φήκη, που αποχώρησαν από το Πρωτάθλημα, υποβιβάστηκανη η Λευκίμμη, ο Βατανιακός, η Καστοριά, η Θύελλα Κατσικά και ο Εορδαϊκός.

Από την άλλη, από τη Super League 2 υποβιβάστηκε η Αναγέννηση Καρδίτσας, που αποτελεί ένα σημαντικό όνομα του θεσσαλικού ποδοσφαίρου, όπως και οι Κοζάνη και Απόλλων Πόντου.

Από εκεί και πέρα παρέμειναν ΑΟ Νέας Αρτάκης, Ζάκυνθος, Πιερικός, Θεσπρωτός, ΑΟ Τρίκαλα και Σβορώνος, ΑΕ Κιλελέρ, Θύελλα Κατσικά και Αστέρας Σταυρού, με την κάθε μία να έχει τη δική της δυναμική. Αν υποθέσουμε ότι ο διαχωρισμός των ομίλων τη νέα χρονιά θα είναι παρόμοιος, θα χρειαστούν πολλά για κάθε ομάδα, ώστε να σταθεί με αγωνιστική αξιοπιστία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Από εκεί και πέρα όμως έρχονται πολλά σενάρια στο προσκήνιο περί συγχωνεύσεων συλλόγων, περί μη συμμετοχής στην κατηγορία, και μάλιστα σημαντικών συλλόγων, οπότε οι τρεις θέσεις από κάθε όμιλο των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, μπορεί και ν’ αυξηθούν στο τέλος, ή ακόμη και το πρωτάθλημα να γίνει τη νέα χρονιά με λιγότερες από 18 ομάδες! Πάντως αύριο Παρασκευή επικυρώνονται οι βαθμολογίες από πλευράς ΕΠΟ, και το τι μέλλει γενέσθαι θα το δούμε σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ίσως και του πρώτου διαστήματος του ερχόμενου φθινοπώρου!

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.