Οι στόχοι του τμήματος ποδηλασίας της Νίκης Βόλου

Στους στόχους της ακαδημίας ποδηλασίας της Νίκης Βόλου αναφέρεται δελτίο Τύπου του συλλόγου. Αναλυτικά:

«Το ποδήλατο είναι εδώ και πολλά χρόνια το πρώτο παιχνίδι που ονειρεύεται κάθε παιδί. Η ανταμοιβή για τους κόπους του στο σχολείο και την καλή του διαγωγή. Τα παιδιά το αγαπούν και το θεωρούν κάτι τόσο δικό τους, ώστε συχνά ξεχνούν πως αυτό, το πρώτο παιχνίδι, μπορεί να εξελιχθεί σε μέσο άθλησης, μετακίνησης και επικοινωνίας.

Η ιδέα για μία αθλητική ακαδημία στην πόλη μας, που θα αγκαλιάζει τους φίλους του αθλητισμού και ειδικότερα της ποδηλασίας έγινε πραγματικότητα με τη δημιουργία του τμήματος ποδηλασίας του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ».

Στόχος της Ακαδημίας Ποδηλασίας είναι να βοηθήσει τα παιδιά ν’ ανακαλύψουν αληθινά αυτό το μοναδικό μέσο, αλλά και να στηρίξει όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν συστηματικά μ’ αυτό. Να γνωρίσουν την άμιλλα, τα αθλητικά ιδεώδη – την αξία του αθλητισμού, όχι μόνο ως μέσου διάκρισης αλλά και ως τρόπου ζωής. Η εξοικείωση με το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης χρησιμεύει στην ασφαλή χρήση και την αποφυγή ατυχημάτων διαμέσου σωστής κυκλοφοριακής αγωγής, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (κράνος, σωστή χρήση φρένων, σωστή στάση σώματος, σωστός τρόπος οδήγησης μέσα στην πόλη). Βοηθά το παιδί να ωριμάσει τόσο οδηγικά όσο και σαν προσωπικότητα συνειδητοποιώντας άμεσα τους νόμους της φυσικής που επιδρούν σε ένα όχημα και τον αναβάτη.

Το επόμενο στάδιο στην ακαδημία που περιλαμβάνει γνωριμία με το άθλημα της ποδηλασίας σε όλες τις μορφές του (ορεινή ποδηλασία και ποδηλασία δρόμου), είναι δέσμευσή μας. Οι εκπαιδευτικές εξορμήσεις μας στο βουνό σκοπό έχουν  να αποκτήσει το παιδί τεχνικές δεξιότητες και να χειρίζεται το ποδήλατο με ασφάλεια, ώστε να απολαύσει μία βόλτα στην φύση. Η ποδηλασία βοηθά τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, γιατί δημιουργεί ερεθίσματα υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας.

Οι εγγραφές για το τμήμα ενηλίκων (αρχάριοι-προχωρημένοι) έχουν ξεκινήσει και γίνονται καθημερινά στα γραφεία του Ερασιτέχνη στο Πανθεσσαλικό στάδιο και στο τηλέφωνο 2421085221″.