Η UEFA ενέκρινε κονδύλι 9,5 εκατ. ευρώ για νέο αθλητικό κέντρο της ΕΠΟ

Κονδύλι της τάξεως των 9,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε η UEFA, ώστε να δημιουργηθεί από την ΕΠΟ, ένα αθλητικό κέντρο στο οποίο θα στεγάζονται όλα τα τμήματα των Εθνικών ομάδων.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του monobala.gr, εγκρίθηκε το συγκεκριμένο ποσό, και σε συνδυασμό με τα 8 εκατ. που έχει η ΕΠΟ σε κλειστούς λογαριασμούς το έργο αναμένεται να πραγματοποιηθεί.

Από την Ομοσπονδία, ωστόσο υπολόγιζαν σε ένα μεγαλύτερο ποσό, κάτι το οποίο είχε αναφέρει και ο πρόεδρος, Τάκης Μπαλτάκος στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 15/2.

Συγκεκριμένα είχε πειQ «Για να δημιουργηθεί αθλητικό κέντρο χρειάζονται περίπου 20 εκατ. ευρώ, εμείς έχουμε 8 εκατ. σε κλειστούς λογαριασμούς. Γιαα να μας δώσουν UEFA και FIFA τα 12 εκατ. ευρώ έπρεπε να έχουμε ρευστότητα. Με το ποσό που έχουμε αποταμιεύσει έχουμε αυτή τη δυνατότητα και το έργο θα γίνει».

Ωστόσο UEFA και FIFA θα δώσουν 9,5 εκατ. ευρώ και πλέον αναμένεται να γίνει το έργο είτε με μικρότερο μπάτζετ, είτε αναζητήσουν επιπλέον χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία αθλητικού κέντρου είναι «ζωτικής σημασίας» για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η Εθνική Ελλάδος η οποία έκανε την προετοιμασία της για τα δύο κρίσιμα ματς του Nations League στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και στο προπονητικό του Ατρομήτου, καθώς δεν υπήρχε σταθερό μέρος.

πηγή: monobala.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.