Η UEFA επιθυμεί να μειωθεί η χρήση του VAR

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ 2026, ο επικεφαλής διαιτητών της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, έχει καλέσει σε συνάντηση τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Athletic, κεντρικό θέμα στη συνάντηση θα είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η τεχνολογία του VAR, καθώς απώτερος στόχος είναι να παρεμβαίνει μόνο στα πιο ξεκάθαρα λάθη που συμβαίνουν στα παιχνίδια.

Ο Ρομπέρτο Ροσέτι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει “να οδηγηθεί προς αυτή την κατεύθυνση των μικροσκοπικών παρεμβάσεων VAR”. Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής διαιτητών της UEFA πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι ξεχάσαμε τον λόγο για τον οποίο εισήχθη το VAR. Στις αντικειμενικές αποφάσεις είναι φανταστικό. Για ερμηνείες, η υποκειμενική αξιολόγηση είναι πιο δύσκολη. Γι’ αυτό αρχίσαμε να μιλάμε για ξεκάθαρα και προφανή λάθη”.

Αυτή τη σεζόν η Premier League έχει το χαμηλότερο ποσοστό παρέμβασης VAR, 0,275 ανά παιχνίδι. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα έδειξαν ότι η Bundesliga και η La Liga ακολουθούν με 0,38 παρεμβάσεις ανά παιχνίδι, η Serie A με 0,44 και η Ligue 1 με 0,47. Στο Champions League, οι παρεμβάσεις έχουν ποσοστό 0,45 ανά παιχνίδι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.