«Ιωάννης Αντωνόπουλος» το ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου

Στη μνήμη του σπουδαίου παράγοντα του Ναυταθλητισμού στον Βόλο

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο Γιάννης Αντωνόπουλος έφυγε από τη ζωή, αλλά το στίγμα του πέρα από την πολιτική παραμένει ανεξίτηλο και στα αθλήματα πισίνας στον Βόλο και στη Μαγνησία. Έτσι, πλέον το ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, δίπλα στο κλειστό «Ιάσων Ζηργάνος» θα φέρει πλέον το όνομα «Ιωάννης Αντωνόπουλος».

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου και Αργοναύτες, με επιστολή του –η οποία συνυπογράφεται και από τα ναυταθλητικά  Σωματεία ΟΕΑ-ΝΑΒ, ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937, ΟΥΚ Βόλου και Νίκη Βόλου, ζητά να ονομαστεί η  υπαίθρια δεξαμενή του κολυμβητηρίου ΕΑΚ Βόλου τιμής ένεκεν «Ιωάννης Αντωνόπουλος.

Σημειώνεται δε ότι ο εκλιπών τέως Βουλευτής Μαγνησίας Ιωάννης Αντωνόπουλος, υπήρξε αθλητής του ΝΟΒ-Α, πρωταθλητής  Ελλάδος στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΝΟΒ-Α και της τότε κολυμβητικής  Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦ) και αρχηγός πολλών αποστολών της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, σε Παγκόσμια  Πρωταθλήματα, ενώ ήταν και ο  ιδρυτής και πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου, για να παραμείνει επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου όταν ο ίδιος αποφάσισε ν’ αποσυρθεί για ν’ αναλάβει ο Τάσος Μαρινάγης.

Με ενέργειές του θεμελιώθηκε το Κλειστό Κολυμβητήριο Βόλου, όπου και υπήρξε Πρόεδρος, όπως και με  ενέργειές του κατασκευάστηκε το ανοικτό Κολυμβητήριο. Σαν Βουλευτής ενίσχυσε οικονομικά όλα τα Σωματεία  του Βόλου, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την επιστολή προς τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ο Γιάννης Αντωνόπουλοις ήταν επίσης και επί σειρά ετών εκπρόσωπος του ΟΕΑ-ΝΑΒ στην  ΕΚΟΦ.   Υπήρξε αρχηγός της ομάδας Υδατοσφαίρισης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και τιμήθηκε για την προσφορά του  στον Αθλητισμό και το Πολεμικό Ναυτικό με το παράσημο του Βασιλέως Γεωργίου, από τον τέως Βασιλέα Κωνσταντίνο, από τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνάτιο και από διάφορους άλλους φορείς.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.