Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena για την 8η αγωνιστική της Super League.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε όμως να σκοράρει ουσιαστικά στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το πλασαριστό σου του Οζντόεφ ανάγκασε τον Στρακόσα σε απόκρουση, που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ, από το οποίο ήρθε το 0-1 για τους Θεσσαλονικείς στο ματς.
Συγκεκριμένα, στο 15′ ο Τσάλοφ πήρε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Μπάμπα, ο οποίος με διπλή προσπάθεια έδωσε το προβάδισμα από απόσταση αναπνοής στην ομάδα του.
Στο 25′ ο Πιερό μετά την κάθετη του κορυφαίου Κοϊτά έβαλε στην πλάτη του τον Κεντζιόρα και τον νίκησε κατά κράτος, πλασάροντας με το αριστερό κάτω από τα πόδια του Κοτάρσκι και γράφοντας το 1-1.
Στο 38′, ο Ρότα βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει από πλάγια θέση, ενώ ο Περέιρα πήρε το ριμπάουντ και με τον Κοτάρσκι εκτός θέσης σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
Οι μεγάλες φάσεις για γκολ έλειψαν στο δεύτερο μέρος, με την OPAP Arena να «ζεσταίνεται» μόνο στην αλλαγή του Μαρσιάλ. Ο Γάλλος πέρασε στο ματς για το ντεμπούτο του με την Ένωση και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της νέας του ομάδας.
Ούτε η είσοδος του Μαρσιάλ άλλαξε όμως κάτι στο ματς και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.
ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα (74’ Οντουμπάτζο), Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Περέιρα (74’ Πινέδα), Κοϊτά, Λιβάι (75’ Μαρσιάλ), Λαμέλα (81’ Γκατσίνοβιτς), Πιερό
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Όττο, Μπάμπα (62’ Κόλεϊ), Λόβρεν, Γκεντζιόρα, Σβαμπ, Οζντόεφ (74’ Καμαρά), Τσάλοφ, Μουργκ (74’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τάισον (61’ Τόμας)
Βαθμολογία
1.Άρης 17
2.ΠΑΟΚ 17
3.ΑΕΚ 15
4.Ολυμπιακός 15
5.Παναιτωλικός 14
6.Παναθηναϊκός 12
7.ΟΦΗ 11
8.Αστέρας Τρίπολης 10
9.Ατρόμητος 8
10.Πανσερραϊκός 7
11.ΝΠΣ Βόλος 7
12.Λαμία 6
13.Καλλιθέα 5
14. Λεβαδειακός 5

















