Ιστιοπλοΐα: Σημαντικές αποφάσεις της ΓΓΑ και της ΓΓ Λιμένων

Για τρίτη φορά συνεδρίασαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Π/χος Λ.Σ. Χαράλαμπος Μαρουλάκης, η Διευθύντρια Υγρού Στίβου της ΓΓΑ Χρυσάνθη Κυριακού Τσαούσογλου, ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΙΟ Ιωάννης Μπέης και ο Τεχνικός Διευθυντής της ΕΙΟ Τάκης Νικηφορίδης.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε οι προπονήσεις και οι αγώνες των αναγνωρισμένων αθλητών με δελτίο στις κλάσεις Windsurf και kitesurf να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της ΕΙΟ. Κι ασφαλώς τέθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την πλήρη ασφάλεια των αθλητών και των προπονητών τους.

Ένα πάγιο αίτημα της ΕΙΟ και των ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αγώνες ανοικτής θάλασσας ήταν η πιστοποίηση των ναυταθλητικών σκαφών με τη θέσπιση μητρώου το οποίο θα ξεχωρίζει τα ναυταθλητικά ιστιοφόρα από τις άλλες κατηγορίες (αναψυχής, ταχύπλοα, επαγγελματικά κλπ). Αυτό αποφασίστηκε και θα δρομολογηθεί.

Επίσης θα γίνει πλήρης καταγραφή των ομίλων. Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώην υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη τακτοποιήθηκαν αρκετά προβλήματα με τις εγκαταστάσεις των ομίλων και η Πολιτεία δείχνει τη διάθεση να υπάρξει οριστική λύση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.