Ήττα για την Ανόρθωση και υποβιβασμός, συμπαρασύροντας και τον Αιολικό!

Στο τελευταίο παιχνίδι για τη Γ' Εθνική

Με τη σειρά των αγώνων Ανόρθωση-ΚΑΕ Παραμυθιά να πηγαίνει σε πέμπτο παιχνίδι, όλα ήταν ανοιχτά, έστω και αν οι Βολιώτες είχαν το θεωρητικό πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς η Ανόρθωση ηττήθηκε στην παράταση μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο τέλος, 66-73, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Α1 ΕΣΚΑΘ, την ώρα που από την Α1 ΕΣΚΑΘ υποβιβάζεται λόγω αυτής της εξέλιξης και ο Αιολικός στην Α2 τοπική κατηγορία!

Η Ανόρθωση είχε ν’ αντιμετωπίσει την αδυναμία του Δημήτρη Μπόγδανου ν’ αγωνιστεί λόγω ίωσης (έπαιξε ελάχιστα στην παράταση χωρίς να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα) ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είχε προβλήματα και τους Καραγιώργο και Τσιακλάγκανο. Ωστόσο δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν πάλεψε, αν και στο τέλος, χρειάστηκε η συμβολή του Παρασκευά για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Με το σκορ 59-61 και ενώ απέμεναν 17”, η Ανόρθωση είχε την επίθεση,  ο Γκοντόπουλος έκανε το ντράιβ και αστόχησε, με τον Παρασκευά να επεμβαίνει και να ισοφαρίσει σε 61-61. Στα 1,7” που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν κάτι, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάει στην παράταση.

Εκεί στα τελευταία δευτερόλεπτα ο διαιτητής Λόρτος έδειξε ότι ο Γκοντόπουλος πάτησε γραμμή και έδωσε την μπάλα στην Παραμυθιά, ενώ το σκορ ήταν 66-69, 8,3” πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες, ο διαιτητής Λόρτος άρχισε να μοιράζει τεχνικές ποινές, ενώ το διαιτητικό σχήμα ζήτησε στη συνέχεια και εκκένωση του γηπέδου! Με τις βολές της Παραμυθιάς λίγη ώρα μετά διαμορφώθηκε και το τελικό 66-73, που φέρνει την Ανόρθωση στην Α1 ΕΣΚΑΘ, και τον Αιολικό αναγκαστικά στην Α2 ΕΣΚΑΘ.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 34-32, 50-52, 61-61 (κ.α.), 66-73

Ανόρθωση Βόλου (Καπουρνιώτης): Καραγεώργος 6(2), Τζούμας, Γκοντόπουλος 9(1), Ίλτσογλου 9(1), Νικολαΐδης, Μπόγδανος, Σταθούρος 5, Σιμάκης 23(3), Σκαμάγκας, Φιλίππου, Παρασκευάς 14.

Παραμυθιά (Τσιρώνης): Χάιδος 26(3), Ματσάγγας, Ψιλοδημητρακόπουλος 5, Βάτσιος, Κρικώνης 17(3), Σωτηρίου 7, Κατσίβελος 3(1), Κρίπσι 3, Μάλλιος 12(1).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.